Rețetă de ciocolată de casă. Această rețetă este perfectă pentru amatorii de ciocolată și se prepară în mai puțin de o oră. Dacă vreți să le faceți o surpriză prietenilor sau membrilor familiei, vă recomandăm să consultați pașii de mai jos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciocolată de casă. Spre surprinderea multora, prepararea ciocolatei este un proces simplu și nu necesită prea mult timp. Urmând pașii de mai jos, veți obține o ciocolată densă și aromată, iar pentru un plus de gust, vă recomandăm să adăugați în compoziție și nuci, alune, stafide, diferite esențe, fructe uscate (merișoare) sau bucățele de chilli ori cristale de sare.
Citește și: Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen
Citește și: Mâncare de post cu soia și cartofi. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume
Citește și: Rețetă de tartă cu ceapă
Rețetă de ciocolată de casă – Ingrediente
400 gr de lapte condensat
350 gr de fulgi de ciocolată
2 fiole de esență de vanilie
Unt
Rețetă de ciocolată de casă – Mod de preparare
1. Se unge o tavă cu unt și se pune deasupra o hârtie de copt.
2. Într-un bol încăpător, se amestecă laptele condensat și fulgii de ciocolată, apoi se bagă la cuptorul cu micounde pentru un minut, potrivit spynews.ro.
3. Ulterior, se adaugă esența de vanilie în compoziție, se toarnă în tavă și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.
4. Băgați ciocolata la frigier pentru câteva ore, apoi tăiați-o în bucăți. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik
Dacă eşti în căutarea unei alternative sănătoase pentru cacao și ciocolată, citeşte şi despre roșcove – beneficii și utilizări!