Rețetă de ciocolată de casă de post

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de ciocolată de casă de post. Ciocolata este una dintre plăcerile vinovate ale multora dintre noi, însă în perioadele când ținem post, acest aliment este interzis. Iată cum se poate prepara o rețetă de ciocolată de post extrem de savuroasă din alimente naturale și aromate. Te poți delecta cu acest preparat în orice moment al zilei, fiind o variantă mai sănătoasă la ciocolata din comerț.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciocolată de casă de post. Modul de preparare al ciocolatei de post este ceva mai simplu decât cel al ciocolatei tradiționale. Se știe că arborele de cacao deține proprietăți benefice pentru organism. Pentru rețeta de ciocolată de post aveți nevoie doar de alimente naturale, cum ar fi nuca de cocos sau fructele uscate, după o rețetă a lui Chef Nicolaie Tomescu.

Rețetă de ciocolată de casă de post. Ingrediente

  • 300 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml apă
  • 200 g unt vegan sau margarină
  • 300 g lapte praf de cocos
  • 100 g cacao de bună calitate
  • 150 g nucă de cocos
  • 100 g semințe diverse coapte, zmeură deshitratată, petale deshitratate de trandafiri, etc.

Rețetă de ciocolată de casă de post. Mod de preparare

  1. Cernem într-un castron laptele praf de cocos cu cacaua și le dăm deoparte.
  2. Tapetăm cu folie de prospețime fundul unei tavi cu dimensiunea de 20/20 cm.
  3. Într-o craticioară punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și sarea, lăsăm la foc mic și amestecăm ocazional. Lăsăm pe foc până se topește zahărul.
  4. Adăugăm untul și lăsăm în continuare pe foc mic , lăsăm să se topească și acesta.
  5. Turnăm compoziția de lapte praf cu cacaua peste compoziția de zahăr și amestecăm energic până se încorporează perfect. De aici mai fierbem 5 minute la foc mic amestecând în continuu.
  6. Oprim focul și adăugăm cocosul. Amestecăm până se încorporează și acesta.
  7. Dacă nu aveți siguranța că e suficient de bine fiert și legat, puteți pune o linguriță pe o farfurie și o lăsăm la rece. Dacă la rece se întărește suficient cât să fie tăiată, atunci înseamnă că e ok, dacă nu punem din nou la foc pentru 1-2 minute.
  8. Lăsăm să tempereze după care o turnăm în tava tapetată. Imediat punem semințele fructele uscate și o dăm la rece pentru 2 ore.
  9. Scoatem de la frigider și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. Punem pe pătrățele de hârtie de copt și o păstrăm la rece.

FOTO Pexels

Dacă eşti în căutarea unei alternative sănătoase pentru cacao și ciocolată, citeşte şi despre roșcove – beneficii și utilizări!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton