Ciorba de cartofi cu borș este excelentă pentru vară! Dincolo de faptul că este un preparat ușor și bogat în nutrienți, rețeta pentru ciorba de cartofi cu borș este usoară și numai bună de pregătit în zilele caniculare! Se face repede și se poate consuma și rece sau călduță, spre deosebire de ciorbele cu carne.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru ciorba de cartofi cu borș
(rețetă pentru 4 persoane)
600-650 g cartofi (dacă vă place, puteți adăuga și un dovlecel mic)
1 morcov mare
1/4 țelină medie
1 ardei kapia roșu
1 ceapă mare
leustean
400 g pulpă de rosii – poate fi și din conserva
1 l supă de legume calda (sau apa)
500 ml borș
2 linguri ulei
sare și piper
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de supă cremă de legume.Ușor de preparat
Cum se prepară rețeta de ciorba de cartofi cu borș
Ceapa, morcovul, ardeiul și țelina tăiate bucățele mici se călesc în ulei până când s-au înmuiat. Atenție, nu le prăjiți și în nici un caz nu le ardeți! Doar să fie moi și să capete o aromă mai bună ciorba, decât dacă ar fi fierte, dar nu le prăjiți. Puteți adăuga și puțină supă sau apă la acest proces, așa încât să se înăbușe mai ușor.
Se stinge totul apoi cu jumătate din cantitatea de supă/ apă și se lasă la fiert 10 minute. Ulterior se pună restul de supă, sarea și piperul și cartofii tăiați cuburi. Și dovlecelul tăiat la fel, dacă decideți să adăugați. Cam în 20 de minute se fierb legumele.
Așa că, după 10 minute de fierbere adăugați și roșiile și borșul. Mai lăsați încă zece minute și opriți focul. Abia acum adăugați și leușteanul verde tocat mărunt.