Rețetă de ciorbă de conopidă. Rețeta de ciorbă de conopidă recomandată de noi este savuroasă, cremoasă și plină cu bucăți de conopidă. În plus, nu va trebui să petreci nici foarte mult în bucătărie pentru că ciorba de conopidă este gata imediat. Pe de altă parte, nu veți avea nevoie nici de foarte multe ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de conopidă. Dacă doriți să vă impresionați musafirii și familia fără prea mult efort, rețeta de ciorbă de conopidă recomandată de noi este ideală. În plus, poate fi pregătită chiar și de gospodinele fără prea mare experiență în bucătărie. Veți economisi astfel timp și energie, iar rezultatul, vă garantăm, va fi unul spectaculos.
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei de post.Delicioasă și dietetică
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole în pâine.Secretul gustului aromat!
Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu struguri.Simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă de dovlecei cu maioneză.Gata în doar 10 minute!
Rețetă de ciorbă de conopidă – Ingrediente
– 150 g unt
– 1/2 ceapă, tocată
– 1 morcov tocat
– 1 tijă ţelină, tocată
– 1 conopidă mare sau 2 mai mici )desprinsă în
bucheţele mici)
– 2 linguri pătrunjel uscat sau proaspăt,
tocat
– 2 l supă de legume
– 6 linguri făină
– 2 căni lapte
– sare
– 1 cană smântână
Rețetă de ciorbă de conopidă – Mod de preparare
1. Luați o oală mai pare. Topiți în ea 50g de
unt și căliți ceapa câteva minute până în momentul în care devine arămie.
2. Apoi, adăugați morcovii și țelina și lăsați
totul pe foc pentru câteva minute.
3. După care adăugați și conopida şi
pătrunjelul. Amestecați totul bine.
4. Acoperiți oala și lăsați la foc mic timp de
15 minute. Apoi, turnți și supa de legume. Lăsați să fiarbă tot la foc mic.
5. Topiți restul de unt într-o tigaie. Apoi, amestecați
bine făina cu laptele.
6. Turnați încet compoziția rezultată peste untul topit amestecând constant, potrivit clickpoftabuna.ro.
7. După care, puneți acest amestec peste supă
și mai lăsați pe foc pentru alte 15-20 de minute.
8. Adăugați sare și piper după gust. Înainte
de a servi ciorba de conopidă, puneți smântâna în vasul în care serviți.
Adăugați vreo 3 polonice de supă fierbinte în vasul respectiv și amestecați. După
care turnați toată supa şi amestecați şi serviți imediat.
Poftă bună!
Sursa Foto: shutterstock.com