Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă. Pentru zilele friguroase de toamnă o ciorbă de curcan cu tăiţei de casă fierbinte este ideală. Este ușor de preparat, are un gust absolut minunat și te poate încălzi instant atunci când ai ajuns acasă de la serviciu înghețat. Tot ce trebuie să faceți este să respectați întocmai pașii de mai jos.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă. Având în vedere că este delicioasă, ciorbă de curcan cu tăiţei poate fi servită cu orice ocazie, fie că o includeți în masa de prânz a familiei sau o preparați pentru o petrecere cu prietenii.
Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă. Mai mult decât atât, această rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă va fi adorată și de copiii tăi.
Citește și: Rețetă de ouă murate
Citește și: Rețetă de dovlecei murați în oțet.Gustoși și simplu de făcut
Citește și: Rețetă de legume tempura.Ușor de gătit!
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu cașcaval.Simplu și gustos
Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă. Ingredientele
măruntaiele şi aripile de curcan
1 morcov mare
1 rădăcină pătrunjel
½ ţelină mică
1 praz micuţ sau 1 ceapă mare
1 ardei gras
450 g roşii în bulion
1 l borş de casă
sare
1 legătură leuştean verde (sau uscat)
Pentru tăiţei ai nevoie de 1 ou, 1 praf de sare plus făină cât cuprinde.
Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei de casă. Modul de preparare
Rețetă de ciorbă de curcan cu tăiţei. Tai aripile și speli bine mărutaiele. Apoi le pui la fiert în apă, o să dea în clocot de două ori și apoi o arunci. Adaugi patru litri de apă caldă, aduni spuma care se mai adună şi laşi să fiarbă 30 de minute, scrie Clickpoftăbună.
Între timp ce prepari tăiețeii pentru că foia lor are nevoie de timp să se usuce. Pui făină într-un castronel, faci o adâncitură în mijloc, pui oul , un praf de sare şi amesteci cu o furculiţă până se face un aluatul se întărește.
Apoi, presari făină pe masă şi întinzi cu sucitorul o foaie subţire. O laşi să se usuce, o rulezi şi o tai fâşii subţiri. Răsfiri tăieţeii cu mâna şi-i mai laşi la uscat.
În timp de tăițeii se usucă, toci mărunt prazul şi ardeiul, iar rădăcinoa sele le dai pe răzătoarea mare. Pui toate legume le în oala cu carne, sărezi, după gust, şi laşi până se înmoaie.
Apoi, adaugi roşiile în bulion şi mai laşi 15 minute. Dacă sunt întregi, le tai mărunt. Pui jumătate din tăieţei scuturaţi bine de făină, laşi 5 minute şi adaugi borşul fiert separat şi spumuit.
Potriveşti gustul de sare, laşi să dea în câteva clocote, opreşti focul şi aromezi ciorba de curcan cu tăiţei de casă cu leuştean verde sau uscat. Și preparatul delicios e gata.
Poftă bună!