Rețetă de ciorbă de fasole verde. Un deliciu de vară

 Oana Pantazi
.

E sezonul ei, așa că vă invităm să încercați o rețetă de ciorbă de fasole verde! E plină de vitamine, gustoasă și merge mâncată atât caldă, cât și rece, ceea ce o face perfectă în perioadele caniculare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat până acum să gătiți o rețetă de ciorbă de fasole verde, vă încurajăm să o faceți. Puteți folosi orice fel de fasole – cu păstăi galbene sau verzi, important este doar ca acestea să fie proaspete. Plină de vitamine, sățioasă, dar săracă în calorii, această ciorbă este nu doar un deliciu, ci și un ajutor în cura de slăbire.

Rețetă de ciorbă de fasole verde

Suntem în plină vară, iar legumele nu mai reprezintă o marfă inaccesibilă, așadar haideți să profităm din plin de roadele naturii! Chiar dacă poate fi găsită în orice sezon, în stare conservată, fasolea verde este excelentă atunci când este folosită în stare proaspătă. Așadar, vă sugerăm să încercați o rețetă de ciorbă de fasole verde (sau de teci, cum mai este cunoscută) foarte simplu de pregătit, care va fi însă pe gustul întregii familii. Asta cu atât mai mult cu cât puteți folosi orice legume în această combinație, inclusiv dovlecei, dacă vă plac. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Ingrediente

  • 500 g fasole păstăi (galbenă sau verde)
  • o ceapă mare (sau 2 cepe verzi)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi
  • roșii cuburi conservate sau proaspete (500 g)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel/leuștean
  • smântână
  • afumătură (opțional)

Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor. Un preparat sănătos

Citește și: Rețetă de găluște cu prune

Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios

Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!

Cum se face ciorba de fasole verde

Rețetă de ciorbă de fasole verde. Cum se prepară. Păstăile de fasole se spală, se taie la ambele capete, după care se rup în 3 sau 4 bucăți, în funcție de lungime. Ceapa, ardeiul și cartofii se curăță și se taie cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare. În oala în care urmează să pregătiți ciorba, puneți la încins uleiul, apoi adăugați ceapa. Aceasta se lasă la călit până devine sticloasă (nu o rumeniți!) Adăugați morcovul ras și ardeiul, amestecând din când în când. După ce acestea își lasă zeama, puneți și păstăile la călit puțin și adăugați un praf de sare.

Pe urmă, adăugați pulpa de roșii și amestecați, lăsând să se întrepătrundă aromele. Stingeți cu 2 l de apă caldă (și mai bine dacă ați fiert-o în prealabil). După ce începe să fiarbă, adăugați cartofii cubulețe și lăsați la fiert 12-15 minute. Înainte să fiarbă cartofii complet, adăugați și usturoiul feliat sau pisat. Mai lăsați să fiarbă câteva minute, până se înmoaie și usturoiul, apoi opriți focul. Dacă vă place gustul, spre finalul gătirii puteți adăuga 100 g de afumătură.

Deasupra se pune pătrunjel tocat mărunt sau leuștean, după gust. Se servește cu smântână.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton