Rețetă de ciorbă de lobodă cu tăiței de casă

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de lobodă cu tăiței de casă, este momentul potrivit - în piețe și supermarketuri se găsesc legume proaspete, iar acest preparat este unul nu doar plin de nutrienți, ci și extrem de savuros, în special în perioada de post. Iată cum să faci o delicioasă ciorbă de lobodă cu tăiței casă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de lobodă cu tăiței de casă. Ciorba de lobodă este o rețetă tradițională românească, specifică primăverii, când loboda este proaspătă și ușor de găsit. Este populară în regiuni precum Moldova, Muntenia și Transilvania, unde ingredientele simple sunt puse în valoare prin arome naturale și prospețime. Se poate pregăti cu cartofi, orez sau tăiței, toate variantele fiind delicioase, dar azi am ales pentru voi varianta cu paste făinoase, care este și mai sățioasă. Dat fiind că tăițeii nu conțin ou, este perfectă în perioada de post.

Rețetă de ciorbă de lobodă cu tăiței de casă

Ciorba de lobodă cu tăiței de casă se servește caldă, cu pâine proaspătă sau mămăliguță, pentru un prânz tradițional și sănătos. Este o rețetă perfectă pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă ușoară și hrănitoare.

Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă

Rețete cu năut de post

Ce faci dacă iese ciorba prea acră

Ingrediente pentru 4-6 porții:

Pentru ciorbă:

  • 3-4 legături de lobodă roșie (sau verde, dacă preferați)
  • 1 morcov mare, tocat mărunt sau dat pe răzătoare
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 1-2 cartofi, tăiați cubulețe mici
  • 1 ardei gras (opțional), tocat mărunt
  • 2 linguri de bulion sau 2 roșii decojite și tocate
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 l apă sau supă de legume
  • sare și piper, după gust
  • 1 legătură de leuștean proaspăt, tocat mărunt
  • 2-3 linguri de oțet (sau zeamă de lămâie), pentru acrit

Pentru tăiței de casă:

  • 100 g făină
  • 50 ml apă
  • Un praf de sare

Cum se face ciorba de lobodă cu tăiței de casă

Mod de preparare: Într-un bol, amestecați făina cu apa și un praf de sare până obțineți un aluat elastic și nelipicios. Frământați aluatul 5-7 minute, apoi lăsați-l să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu un prosop curat. Apoi, întindeți aluatul într-o foaie subțire, folosind un sucitor, și lăsați-l să se usuce 5 minute. Rulați foaia și tăiați tăiței subțiri, desfăcându-i apoi pentru a nu se lipi între ei.

Între timp, spălați bine loboda, îndepărtați cozile mai groase și tăiați frunzele în fâșii. Într-o oală, încălziți uleiul și căliți ceapa, morcovul și ardeiul până devin ușor moi (3-4 minute). Adăugați cartofii și bulionul (sau roșiile tocate) și amestecați bine. Turnați apa sau supa de legume fierbinte și lăsați să fiarbă până când cartofii sunt aproape gătiți (10-12 minute).

Puneți loboda în oală și lăsați să fiarbă 2-3 minute, până se înmoaie. Adăugați tăițeii și mai fierbeți totul încă 3-4 minute. Stingeți focul și acriți ciorba cu oțet sau zeamă de lămâie, după gust.

La final, presărați leușteanul tocat deasupra pentru un plus de aromă.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton