Pentru că suntem în Postul Paștelui, iată o rețetă ușor de preparat, benefică pentru sănatate și care înglobează verdețurile de sezon.
Citește și: Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte
Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește prepararea de rețete de post, iată o rețetă ideală pentru zilele acestea. O ciorbă de lobodă sănătoasă și delicioasă, care te va ajuta să profiți de verdețurile bogate în vitamine ale primăverii. Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, de a îmbunătăţi sănătatea rinichilor, de a întări sistemul imunitar, de a detoxifia sângele sau de a regla cardiovascularitatea. De asemenea, unii specialişti susţin faptul că un consum regulat de lobodă ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer şi boli cornice.
Ciorbă de lobodă
Ingrediente
- 6 legaturi lobodă roşie
- 1 legatura ceapă verde
- 2-3 cartofi noi
- 2 morcovi
- 1 legatura leuştean
- 1 legatura pătrunjel
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei de măsline
- 500 ml borş
Mod de preparare
Mai întâi alegem loboda pe care o spălăm de 4-5 ori în apă rece și o lăsăm la scurs în sită. Între timp, punem aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriță de sare. Când apa fierbe, adăugăm loboda. O lăsăm să dea în câteva clocote, o scoatem din oală și o punem la scurs în sită.
itește și: Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase
Spălăm morcovii, cartofii și ceapa, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în zeama de la lobodă. După fierbere, adăugăm loboda tocată peste legume. Condimentăm cu sare și piper și le lăsăm să clocotească. Separat, punem borșul într-un ibric și lăsăm să dea în clocot. Apoi, îl turnăm în oală peste ciorbă. Adăugăm pătrunjel și leuștean.
Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă
Dacă nu ții post și vrei să adaugi un plus de savoare, o poți servi dreasă cu iaurt sau smântână.