Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă dacă...” / Secretele bucătarului pentru o mâncare delicioasă

 Calin Maria Bianca
.

Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu. Paștele se apropie cu pași repezi și știm deja toți faptul că mielul este „cireașa de pe tort„ de data aceasta. Ei bine, toată lumea se interesează acum de rețete ideală pentru Sărbătorile Pascale, așa că Chef Ștefan Popescu a dezvăluit rețeta lui de ciorbă de miel, pas cu pas. Ba mai mult, a oferit și o serie de sfaturi, ideale pentru orice gospodină!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă și tu vrei să îți delectezi papilele gustative de Paște cu preparate pe bază de miel, acum ești la locul potrivit. Juratul de la Chefi la cuțite a explicat pe larg de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară totul.

Citește și: Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov: „Se face foarte ușor, poți mânca o săptămână din ea”. O porție costă doar un leu

Citește și: Cheesecake japonez – rețeta

Rețetele cu carne de miel nu sunt pe gustul oricui, într-adevăr, însă asta nu neapărat fiindcă nu ești obișnuit, ci poate prima degustare a fost cu un preparat care nu a fost gătit foarte bine. Contează foarte mult cum este preparată carne, dar și pașii pe care-i ai de urmat!

Citește și: Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat pe rețelele de socializare și nu-și mai vorbesc: „Una dintre cele mai deștepte femei. Pentru mine, ai fost…”

Citește și: Cristina Cioran și Alex Dobrescu se acuză reciproc de faptul că au probleme cu banii: „Sper să nu-l ducă și pe ăsta la amanet, cum a făcut cu mașina ei. A pierdut toți banii la cazino”

Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu – ingrediente

  • 700 g carne de miel
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcina țelină
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 litru borș
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1 legătură leuștean
  • puțină sare

Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu – mod de preparare

Pentru a nu exista dileme în procesul de preparare. Chef Ștefan Popescu a spus pe larg, pas cu pas, cum se face ciorba lui de miel. În acest fel, gospodinele se vor bucura de un gust unic și o mâncare cu adevărat gustoasă.

„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele.

Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul în general sau lămâia se pune la final și… multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile. Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el', a spus bucătarul, potrivit Spectacola.ro.

Sfaturi pentru o ciorbă de miel 'ca la carte'

Mai mult decât atât, pentru gospodinele care nu sunt de acord cu acritul ciorbelor cu borș, a pus la dispoziție și o altă variantă pentru ciorba sa de miel. Ba mai mult, a oferit și sfaturi despre cum să fie gătită pe foc.

„Se poate acri atât cu borș, dar și cu lămâie, astfel încât să nu simți gustul mielului. Important este ca carnea să cadă de pe oase. Cum mielul e tânăr, în două ore ar trebui să fie gata, la foc mic și acoperită, pentru că așa fierbe mai bine și mai repede.

Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt', a mai spus chef Ștefan Popescu.

De ce se pune sarea la început în ciorba de miel

Când vine vorba despre sfaturile pe care le poate da privind domeniul culinar, Chef Ștefan Popescu poate să scrie fără doar și poate o cartea. Chiar și acum, la rețeta de ciorbă de miel, a spus toate trucurile pe care el le folosește și de la care nu se abate niciodată, inclusiv momentul potrivit pentru a pune sarea în ciorbă.

„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă' , a mai spus acesta în cadrul emisiunii.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton