Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre. Un deliciu!

 Oana Pantazi
.

Dacă ați ezitat până acum să pregătiți o rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre, cu siguranță veți deveni fani după prepararea ei. Dreasă cu multă smântână și cu usturoi, este la fel de gustoasă ca ciorba de burtă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre. Dacă trăiți cu impresia că inimile și pipotele de pui sunt, așa, un fel de mâncare a săracului, pentru că mulți dintre noi se feresc să consume organe, veți fi surprinși de gustul savuros al acestui preparat. Asat în special dacă nu veți face economie la smântână și la usturoi. Se prepară simplu și este la fel de gustoasă ca faimoasa ciorbă de burtă.

Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre

Chiar dacă sunt ieftine, pipotele și inimile de pui sunt extrem de gustoase și dau o aromă specială oricărei ciorbe. Mai mult, potențate de usturoi și smântână, în combinație cu legumele, organele de pui vor deveni vedeta farfuriei. Nu în ultimul rând, ciorba se gătește simplu și este și ieftină. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de sos de usturoi.Foarte aromat și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios

Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post

Ingrediente

  • 500 g pipote și inimi de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcov
  • 2 ardei grași
  • 5-6 căței de usturoi
  • 400 g de smântână
  • 4 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • leuştean verde
  • oțet

Cum se prepară ciorba de pipote și inimi

Rețetă de ciorbă de pipote și inimi. Se încinge uleiul într-un vas încăpător (4-5 litri) și se pun la călit pipotele și inimile de pasăre. După ce prind puțină culoare, se adaugă ceapa tăiată cubulețe și morcovul dat pe răzătoarea mică (va da o culoare portocalie ciorbei). Se mai călește 5 minute și se stinge totul cu 3,5-4 l de apă adusă la fierbere în prealabil. Se adaugă sare și piper măcinat după gust.

Se lasă la fiert la foc mic (atenție, pipotetele fierb mai greu decât carnea de pui), iar pentru a vă asigura dacă sunt gata, încercați cu furculița sau gustați). Dacă nu le fierbeți la oala sub presiune, fierberea va dura circa 2 ore. Când pipotele sunt pe jumătate fierte, se adaugă și ardeiul gras, tăiat cubulețe.

Când este gata, se oprește focul și ne pregătim să dregem ciorba cu smântână. Se amestecă bine smântâna cu cele 4 gălbenușuri de ou și se adaugă căteii de usturoi pisați cu aparatul. Se ia apoi câte un polonic din zeama fierbinte și se amestecă în smântâna cu ou până se subțiază zeama. Apoi, se toarnă în fir subțire în ciorbă, amestecând.

Deasupra se presară leuștean proaspăt tocat și se servește cu oțet, după gust.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton