Rețetă de ciorbă de praz. Gustoasă și ușor de făcut

.

În zilele caniculare, puteți alege să pregătiți o rețetă de ciorbă de praz clasică, cu multe legume și verdeață. E savuroasă, plină de vitamine, simplu de făcut și, nu în ultimul rând, conține puține calorii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de praz, este momentul perfect! În zilele caniculare, este un deliciu, cu atât mai mult cu cât poate fi consumată atât rece, cât și caldă. Mai mult, conține o multitudine de vitamine, este sățioasă și nici nu are multe calorii. Așadar, dacă vă doriți să vă păstrați fit și să mâncați, în același timp, gustos, ciorba de praz este alegerea perfectă.


Rețetă de ciorbă de praz

Prazul poate fi pregătit în mai multe moduri, însă cu siguranță borșul este cel care îi potențeză gustul, transformându-l într-un preparat delicios. De aceea, vă oferim cea mai simplă rețetă de ciorbă de praz. Este plină de culoare și de vitamine, are un gust incredibil și… nici nu ustură la buzunar.

Ingrediente

1-2 fire praz
o ţelină
3 cartofi
un morcov
2 ardei
o ceapă
2-3 roşii
o legătură pătrunjel
o legătură mărar
500 ml borş
2-3 căţei usturoi
2 linguriţe ulei de măsline
2-3 dovlecei


Citește și: Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă

Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Cum se prepară ciorba de praz

Prazul, ceapa și ardeii se curăță, apoi se taie rondele și se călesc în puțin ulei de măsline (sau de floarea-soarelui). Se adaugă puțină apă caldă, iar apoi se pun țelina și morcovul rase.


După ce totul dă în câteva clocote, se adaugă dovleceii și cartofii tăiați cubulețe.

Între timp, roşiile se opăresc, se descojesc şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper. Separat, borșul se pune la fiert și se lasă să dea în câteva clocote, timp de 2-3 minute.


Se adaugă borșul în ciorbă și se mai lasă 1-2 minute pe foc. La final, se servește cu verdeață tocată mărunt și, după gust, cu smântână.