E vară, iar pe caniculă scade și pofta de mâncare, însă o rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței, care, la o adică se poate mânca direct din frigider, e binevenită. E simplu de făcut, iar gustul este savuros.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Roșiile sunt fructele preferate de români pe caniculă, așadar vă invităm să încercați o rețetă de ciorbă de roșii savurosă, numai bună de servit la prânz, dar și la cine. E gustoasă atât rece, cât și caldă, conține multe vitamine și este și extrem de sățioasă. Mai mult, dacă folosiți fidea fără ou, poate fi consumată și în post.
Rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței
Vara, nimic nu este mai gustos decât o supă de roșii cremoasă, care poate fi consumată inclusiv rece. Drept urmare, vă oferim cea mai simplă rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței, un deliciu în zilele caniculare chiar și pentru carnivori. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor. Un preparat sănătos
Citește și: Rețetă de găluște cu prune.
Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!
Ingrediente
- 2 kg de roșii proaspete sau 1 kg roșii conservate
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1/2 țelină de mărime medie
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 30 ml ulei măsline
- sare
- piper
- 200 g tăiței (fidea)
- 1,5 l apă/supă de legume/supă de pui
- 1 legătură pătrunjel verde
- frunze de țelină
Cum se face ciorba de roșii
Se pun la fiert 1,5 l de apă. Când clocotește apa, se adaugă o linguriță de sare și se lasă până se topește. Apoi, roșiile, spălate, se scufundă în apa clocotită. După două minute, se scot într-un vas și se curăță de coajă. Puteți folosi, de asemenea, roșii cubulețe la conservă, dar prețul lor este mai piperat.
Între timp, legumele tăiate cuburi de mărime potrivită se pun într-o oală în care ați încins puțin ulei de măsline și se sotează, pentru un plus de aromă. Ceapa, tăiată cubulețe, și usturoiul, feliat, adăugați-le mai la final. Apoi, adăugați apa (poate fi și supă de legume sau de pui) și lăsați-le la fiert. Între timp, descojiți roșiile și dați-le apoi prin blender. Când legumele sunt aproape fierte, adăugați roșiile blenduite și lăsați până se întrepătrund aromele. Cu câteva minute înainte de a lua oala de pe foc, adăugați tăițeii și fierbeți în funcție de indicațiile de pe pachet.
La final, adăugați deasupra frunze de pătrunjel și de țelină tăiate mărunt.
Foto: Shutterstock