Rețetă de ciorbă de urzici

.

Rețetă de ciorbă de urzici. Ciorba de urzici este una dintre cele mai nutritive preparate din bucătăria românească, fiind bogată în atioxidanți. Urzicile sunt bogate în vitamina C și minerale, precum calciu fier și potasiu. Ciorba de urzici este cea mai delicioasă metodă de a consuma urzicile, de aceea vă propunem o rețetă ce poate fi preparată rapid din câteva ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de ciorbă de urzici. Această plantă care înțeapă ne este și benefică, atunci când o preparăm în diferite mâncăruri, iar cea mai populară este ciorba de urzici. Deși ciorba de urzici este specifică bucătăriei tradiționale românești, beneficiile urzicilor sunt cunoscute încă din Antichitate, mai exact de către egipteni. Noi vă propunem o rețetă de ciorbă de urzici, plină de vitamine revigorante pentru organism, potrivit Unica.ro.

Citește și:Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie


Citește și:Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și:Rețetă de supă cremă de creveți

Citește și:Rețetă de tartă cu banane la tigaie

Rețetă de ciorbă de urzici. Ingrediente

  • 1 kg urzici proaspete
  • 500 ml bulion
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 lămâi medii

Rețetă de ciorbă de urzici. Mod de preparare

  1. Spălați urzicile cu ajutorul unor mănuși, pentru a nu vă înțepa. Opăriți-le într-un vas cu apă și sare care a dat în clocot. Lăsați urzicile la fiert pentru 15 minute.
  2. După ce au fiert, utilizați o strecurătoare pentru a le scurge de apă.
  3. Tocați bine ceapa, morcovul și urzicile. În cazul urzicilor poți folosi și un blender sau robot de bucătărie.
  4. Într-un vas mare, toarnă apa pe care ai scurs-o de la urzici. Adăugați ceapa, morcovul și urzicile și pune-le fiert.
  5. Din când în când, scoate spuma care se formează cu ajutorul unei palete sau linguri.
  6. După 15 minute, adăugați și bulionul și amestecați bine. Lăsați să fiarbă în continuare încă 15 minute.
  7. Adăugați sucul de la lămâi pe tot sau mai puțin, după gust.
  8. Aproape de final, toacă pătrunjelul și adaugă-l în ciorbă.
  9. Serviți ciorba de urzici caldă

FOTO: PEXELS