Rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat. Ciulamaua de ciuperci merge foarte bine cu mămăligă alături și cu siguranță este un fel de mâncare delicios, care va fi apreciat de toată familia, de la mic la mare. Cum se prepară, așadar, ciulamaua de ciuperci cu mămăligă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
La ciulamaua de ciuperci se poate adăuga și carne de pui, pulpe sau piept, în unele rețete chiar și organe de pui (inimoare, pipote), însă dacă vă doriți un preparat vegan, renunțați la adaosul de carne.
Ingrediente rețetă de ciulama de ciuperci
- 500g ciuperci
- 1 ceapă
- 200ml lapte
- 3 linguri de smântână
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- mărar
- sare
Citește și: Cordon bleu la cuptor.Rețetă simplă și sănătoasă
Citește și: Cordon bleu la cuptor.Rețetă simplă și sănătoasă
Citește și: Rețetă supă cremă de țelină.Gustoasă și aromată
Cum se prepară ciulamaua de ciuperci
- Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.
- Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.
- Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
- Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.
- Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
- La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!
sursa: paginidebucate.ro
Descoperă şi alte reţete de ciulama!