Ciulama de post. Un preparat delicios și ușor de făcut, fără smântână de gătit și cu multă ceapă. Această ciulama de ciuperci se poate mânca alături de o porție de mămăligă sau pâinică proaspătă, de casă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
O rețetă pe care o poți adapta după bunul plac. În plus, dacă renunți la rântașul alb și îl înlocuiești cu un sos de roșii, poți obține o tocăniță de ciuperci delicioasă.
Ingrediente pentru ciulama de post
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1-2 catei de usturoi (optional)
- 3-4 linguri ulei
- sare, piper, nucsoara
- marar si patrunjel proaspat
- 1 lingura de faina
Într-o cratiță se pune uleiul, se adaugă ceapă tăiată mărunt, morcovul ras și 50 ml de apă și se lasă la înăbușit, la foc mic, până scade apă.
Se adaugă acum ciupercile, dacă sunt mai mari se taie felii, jumătăți, în 4, cum preferați, iar dacă sunt micuțe, se pot lasă întregi.
Citește și: Secretul unei relații de 14 ani.Simona Pătruleasa și Sabin Ivanof au stat despărțiți doar 3 zile
Citește și: Adela Popescu a ales trei nume pentru băiețelul lor:„Trebuie să fie și soțul de acord’
Citește și: Leonard Miron o critică pe Andreea Marin:„Promovează la TVR prietenii care o ajută în viaţa personală’
Se presară sare acum și se pune capacul, se lasă să se înăbușe la foc mic. De la sare, ciupercile își lasă zeamă, deci nu mai e nevoie să se adauge apă.
Când a scăzut apă, gustați ciupercile și dacă vreți să fie mai pătrunse, mai adăugați puțînă apă (cam 50 ml) și lăsăți la fel, acoperit și la foc mic, să se mai înăbușe.
Se amestecă 1 lingură de făînă cu 100 ml de apă și se toarnă peste ciuperci. Acum se adaugă piper, nucșoară și usturoi pisat mărunt.
Se amestecă și se lasă să dea în clocot, apoi se oprește imediat focul.
Se presară verdeață tăiată fin.
Se servește caldă sau rece, cu verdeață tocată deasupra, se poate servi cu mămăliguță caldă sau pâine proaspătă, dacă nu sunteți la dietă.
Descoperă şi alte reţete de ciulama!