Rețetă de ciuperci în sos de bere

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de ciuperci în sos de bere. Ciupercile în sos de bere reprezintă o rețetă delicioasă și aromată, potrivită pentru iubitorii de ciuperci și gustul subtil al berii. Ciupercile pot fi o alternativă sănătoasă la carne în dietă, deoarece oferă o senzație de sațietate datorită conținutului lor ridicat de fibre și proteine vegetale. Iată o rețetă de ciuperci în sos de bere, extrem de ușor de preparat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciuperci în sos de bere. Ciupercile sunt nu numai gustoase, ci și benefice pentru sănătate datorită compoziției lor nutritive și proprietăților sale. Ciupercile sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele B (inclusiv niacina, riboflavina, tiamina și acid folic), vitamina D, potasiu, seleniu și cupru. Aceste vitamine și minerale au roluri importante în funcționarea optimă a organismului, inclusiv în susținerea sănătății sistemului nervos, a sistemului imunitar și a sănătății oaselor. Pentru rețeta de ciuperci în sos de bere este recomandat să alegeți un tip de bere cu un conținut mai mic de alcool, sugerează Unica.ro.

Citește și: Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci

Citește și: Rețetă de drob de pui cu ciuperci

Rețetă de ciuperci în sos de bere. Ingrediente

  •  200 g ciuperci
  •  250 g bere
  •  1 lingură amidon
  •  1 cățel usturoi
  •  1 linguriță cimbru uscat
  •  100 g ceapă
  •  30 ml ulei
  •  sare
  •  piper

Rețetă de ciuperci în sos de bere. Mod de preparare

  1. Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Usturoiul se trece prin presă. Într-o tigaie cu puțin ulei se călesc ceapa și usturoiul până se înmoaie.
  2. Ciupercile se curăță și se taie în sferturi. Se adaugă peste ceapă și usturoi. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă să se gătească până ce capătă o culoare maronie.
  3. Se adaugă berea peste ciuperci și se continuă gătirea la foc mediu până ce alcoolul se evaporă și ciupercile absorb aroma berii.
  4. Amidonul se dizolva în jumătate de pahar de apă. Se adaugă peste ciuperci, se amestecă bine, se adaugă și cimbrul și se continuă gătirea la foc mic până ce sosul începe să se îngroașe.
  5. Ciupercile în sos de bere se servesc calde.

Dacă îţi plac ciupercile, îţi recomandăm şi reţete cu ciuperci pleurotus.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton