Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi

.

Intrăm în postul Crăciunului, așa că e musai să încercați această rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi, una pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Se face extrem de repede și poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Iar însoțită de o mămăligă și puțin mujdei, nu are egal!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi. Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale și au o mulțime de proprietăți benefice pentru organism, dar și efecte antiinflamatoare, diuretice, antiseptice și antibacteriene. Nu în ultimul rând, sunt extrem de gustoase și pot fi consumate în nenumărate feluri, în special la dietă, dar și în post. Iată un fel de mâncare savuros, simplu de făcut și cu puține calorii!

Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi

Combinația ciuperci-usturoi este una căreia cu greu îi poți rezista, iar asta datorită gustului savuros. În plus, acest fel de mâncare este și extrem de dietetic și se pregătește cât ai clipi. E adevărat, usturoiul nu prea îl califică în categoria mâncărurilor de luat la serviciu, însă acest fel de mâncare va deveni cât ai clipi preferatul întregii familii. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!


Citește și: Rețetă de halva de morcovi

Citește și: Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români

Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre. Care este secretul gustului perfect

Citește și: Rețetă de tochitură de porc

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • sare după gust
  • o ceapă
  • 6 căței de usturoi
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline

Cum se prepară ciupercile la tigaie cu usturoi

Se taie ceapa mărunt, iar usturoiul se dă prin presă sau se feliază subțire. Mai întâi se călește ceapa în puțin ulei de măsline sau de floarea-soarelui, iar când devine sticloasă se adaugă și usturoiul și se mai lasă puțin la călit.


Apoi se adugă ciupercile feliate sau întregi (dacă sunt champignon mici), sarea și piperul și se lasă pe foc până nu mai lasă apă și încep să se rumenească frumos. Spre final, se adaugă vinul și se lasă din nou până scade, pemițând aromelor să se întrepătrundă.

Se servește cu pătrunjel tocat deasupra și cu mămăligă sau ca garnitură lângă friptură. Evident, un sos de mujdei va completa acest fel de mâncare perfect.

Vezi şi gălbiori – rețete și beneficii, cum să prepari „aurul pădurii’!