Rețetă de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură. Se apropie sărbătoarea Paștelui, iar gospodinele au nevoie de idei pentru prepararea unor rețete senzaționale. Pentru zilele de sărbătoare, vă recomandăm rețeta de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură. Clafoutis este un deser franțuzesc cu fructe exotice. Dificultatea pregătiri este comparată cu cea a aluatului de clătite și este un deser nemaipomenit pentru copii. Rețeta de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură se prepară foarte ușor și rezultatul este nemaipomenit.
Citește și: Rețetă de orez cu năut
Citește și:Rețetă de brioșe de post cu stafide
Citește și:Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene
Citește și:Rețetă de pilaf cu conopidă, ardei și roșii
Ingrediente
-400-500 g de vișine, cireșe și zmeură
-3 ouă
-200 g zahăr sau cantitate echivalentă de îndulcitor de tip stevia, eritritol, zaharină
-20 g unt topit si racit
-un praf de sare
-2 plicuri zahăr vanilat Bourbon sau 1 lingură extract de vanilie
-jumătate de cană de lapte
-hârtie de copt
Mod de preparare
Untul se topește la foc mic pentru a nu se arde și se lasă la răcit deoparte. Se amestecă într-un vas înalt toate ingredientele cu un tel sau mixer. Pe hârtia de copt întinsă în tavă se pun fructele și apoi se toarnă mixul. Se coace la foc mediu circa 30,35 minute. Cuptorul se încinge la 200 C cu ventilație și se coace prăjitura 30 de minute. Se scoate tava și se pune 30 g de unt la suprafața flanului si se bagă imediat tava inapoi la cuptor. Se mai lasă 20-25 minute. Poftă bună!
Sursa foto: Canva