Rețetă de clătite cu urdă și mărar. Un desert foarte popular în anii 1980, clătitele cu urdă și cu mărar nu se mai numără azi printre preferințele culinare, deși sunt extrem de gustoase, așa că trebuie să le încercați! Iată cât de simplu se fac!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Rețetă de clătite cu urdă și mărar
Clătitele cu urdă și mărar sunt un deliciu și pot constitui un desert de weekend perfect. În anumite zone ale țării, acestea nu conțin zahăr în compoziție (le puteți încerca și în varianta asta), dar, cu siguranță, gustul brânzei cu mărar este perfect potențat de zahăr, aducând un plus de savoare preparatului.
Citește și: Rețetă de rulouri cu smântână și nucă
Ingrediente clătite
- 4 ouă
- 60 ml ulei
- 500 ml lapte 3,5% grăsimi
- 200 g făină
- 1 lingură zahăr
- un sfert lingură sare
- esență de vanilie (opțional)
- ulei pentru uns tigaia
Ingrediente umplutura
- 500 g urdă
- 1 iaurt gras mic
- 4 linguri zahăr
- 1 gălbenuș
- esență de vanilie
- o legătură de mărar proaspăt, tocat fin
Cum se prepară clătitele cu urdă și mărar
Se pun ingredientele pentru clătite într-un vas și se mixează până ce compoziția devine omogenă. Se lasă apoi compoziția circa 15 minute să se odihnească, iar între timp se prepară umplutura.
Ingredientele pentru umplutură de amestecă bine până se obține o compoziție cremoasă, care nu trebuie să curgă.
Se unge o tigaie antiaderentă cu puțin ulei (folosiți o pensulă din silicon) și apoi se pune pe foc și se lasă până se încinge bine. Se toarnă în tigaie cam o jumătate de polonic de compoziție (în funcție de mărimea tigăii), iar apoi se rotește rapid tigaia pentru a se distribui uniform. Se coace în jur de un minut pe fiecare parte, până ce clătita prinde o culoare frumoasă. În timp ce clătita este încă în tigaie, pe jumatate din clatită se pune un strat generos din crema de urda și se acoperă cu cealaltă jumătate de clătită.
Se coace apoi la foc mic încă 10-15 secunde, apoi se întoarce cu grijă și pe partea cealaltă încă 10 secunde, pentru a se coace bine umplutura. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.
Foto: Shutterstock