O rețetă de clătite din dovlecei este modul perfect prin care îți poți începe ziua. Sunt foarte ușoare, dar sățioase și extrem de simplu de preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente și se pregătesc imediat.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Această rețetă de clătite din dovlecei este vedeta sezonului! Clătitele din dovlecei sunt modalitatea perfectă de a savura leguma momentului. Dovleceii mărunțiți se combină cu brânză telemea, cașcaval sau parmezan, făină și diferite condimente, apoi se prăjesc. Vei descoperi un preparat delicios, pe care cu siguranță îl vei face și a doua oară.
Citește și: Rețetă de șnițele de dovlecei. Ingredientul secret
Citește și: Rețetă de dovlecei gratinați. Preparat simplu și foarte gustos
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească. Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de crochete din dovlecei. Un aperitiv gustos și dietetic
Dacă vrei, poți combina clătitele din dovlecei cu o lingură de smântână, pentru un aperitiv sănătos sau, de ce nu, cu sos marinara, pentru o garnitură perfectă. Până atunci, hai să vedem cum le pregătim!
Ingrediente clătite din dovlecei cu brânză
- 2
ouă; - 250
gr. de brânză telemea, cașcaval sau parmezan; - 3
dovlecei potriviți; - 4
linguri de smântână; - 10
linguri de făină; - 7 gr.
de praf de copt.
Mod de preparare rețetă de clătite din dovlecei
- Dăm
dovleceii prin răzătoare, îi punem într-o sită la scurs și mai apoi îi presăm
cu palmele, până iese toată zeama din ei; - Amestecăm
dovleceii cu brânza rasă, ouăle, smântâna și făina cu praful de copt; - Omogenizăm
compoziția, timp în carem punem o tigaie la încins, cu 2-3 linguri de ulei; - Prăjim
clătitele în tigaie, 3-4 minute pe ambele părți; - Le
scurgem de ulei pe un șervețel de hârtie și apoi le consumăm cu smântână sau
marinara.
Sursa FOTO: Shutterstock.