Rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta

 Oana Pantazi
.

Rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta. De obicei, clătitele reprezintă un desert excelent, însă cine spune că acestea nu pot fi umplute și cu brânză și carne? Iată o rețetă care poate constitui un prânz sau o cină perfectă!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Dacă vă plac clătitele cu umplutură sărată, trebuie să încercați o savuroasă rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta, un adevărat deliciu. Se fac ușor și arată spectaculos, așa că vă veți impresiona musafirii fără doar și poate.

Rețetă de clătite grecești cu piept de pui și brânză feta

Cine obișnuiește să-și petreacă vacanțele în Grecia a gustat, fără doar și poate, clătitele lor umplute cu brânză feta și cu carne. Se fac destul de repede și atât cei mici, cât și cei mari vor fi încântați de gustul lor. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le prepara!

Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre'. Care este secretul gustului perfect

Citește și: Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu. Simplă și gustoasă!

Citește și: Plăcintă cu gutui. Rețetă de post, delicioasă și ușor de preparat

Citește și: Pizza pe blat de lipie. Cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza

Ingrediente

  • 200 g de făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 5 grame de sare
  • 1 linguriță de zahăr (opțional) 
  • 20 ml ulei

Pentru umplutură

  • 300 grame de iaurt natural
  • 600 grame de file de pui fiert
  • 500 grame de brânză feta (sau ciuperci, în funcție de preferințe)
  • ceapă verde

Cum se fac clătitele grecești cu piept de pui și brânză feta

Pentru clătite, amestecați laptele cu ouăle, apoi adăugați, treptat, făina cernută, sarea și zahărul. Mixați amestecul, apoi adăugați și uleiul. Încingeți o tigaie antiaderentă, stropiți-o cu puțin ulei, și coaceți clătitele pe ambele părți, la foc mediu.

După aceea, ocupați-vă de umplutură. Tăiați pieptul de pui în fâșii subțiri (puteți folosi și ciuperci în loc de carne de pui) și tocați fin ceapa verde. Amestecați carnea cu brânza feta și umpleți clătitele. formați niște plicuri și dați apoi clătitele la cuptor, într-un vas antiaderent, pentru 5-10 minute, până se rumenesc frumos.

Se servesc calde, cu iaurt sau smântână deasupra.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton