Clătitele japoneze fac senzație pe Internet. Sunt pufoase, au un aspect irezistibil și te îmbie doar privindu-le. Găsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest desert extrem de apreciat. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI
Clătitele japoneze, un desert foarte popular pe TikTok, se prepară foarte simplu și ies atât de pufoase încât se topesc în gură. Dacă vrei să-ți începi dimineața cu un răsfăț culinar, nu ezita să încerci această rețetă. Cu doar câteva ingrediente de bază, poți aduce în farfurie un mic dejun delicios.
Citește și: Rețetă simplă de castraveți murați. Este ușor de făcut
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei. Cum se pregătește această mâncare din Ardeal
Citește și: Rețetă de banana split
Citește și: Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Cum se prepară ajvar
Rețetă de clătite japoneze – Ingrediente
2 ouă, separate
190 g făină
2 lingurițe praf de copt (10 grame)
½ linguriță bicarbonat de sodiu (3 grame)
300 ml lapte bătut
60 g unt topit
½ linguriță extract de vanilie
50 g zahăr
Rețetă de clătite japoneze – Mod de preparare
1. Într-un bol de sticlă, metal sau ceramică, bate albușurile de ou cu un praf de sare până obții o spumă fermă care nu curge din bol când îl răstorni. Adaugă zahărul treptat și continuă să mixezi până când bezeaua devine lucioasă și tare.
2. Unge cu unt forme de inel și așază-le într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic. Acoperă tigaia pentru a menține căldura.
3. Amestecă într-un bol făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, potrivit stirileprotv.ro.
4. Într-un alt bol, combină gălbenușurile de ou, laptele bătut, untul topit și extractul de vanilie. Adaugă amestecul de făină și amestecă până obții un aluat neted.
5. Încorporează ușor bezeaua în aluat, având grijă să nu pierzi aerul din albușuri.
6. Toarnă câte jumătate de ceașcă de aluat în fiecare formă pregătită în tigaie.
7. Acoperă tigaia și gătește clătitele la foc mic până apar bule la suprafață, aproximativ 5 minute.
8. Întoarce clătitele în formele lor și mai gătește-le 3-4 minute, până sunt coapte și pufoase.
Sursa foto: Pixabay