Rețetă de covridog de casă

 Ifrim Georgiana
.

Crenvuștii înveliți în aluat se regăsesc pe rafturile tuturor patiseriilor și se numără printre gustările favorite ale românilor. Rețeta poate fi făcută acasă, urmând câțiva pași extrem de simpli. Iată ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de covridog!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Covrigul este un produs de patiserie, în general, un aluat fraged și uns cu ou, care este copt până devine auriu și are o textură moale în interior. Unii susțin că rețeta originară provine din Germania, iar alții îl consideră originar din Austria. Cert este că acest produs și-a câștigat popularitatea în întreaga Europă, iar rețeta diferă de la o țară la alta.

Citește și: Rețete de plăcintă cu brânză

Citește și: Rețetă de chiftele de pui cu măsline, nuci și dovlecei

Citește și: Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar

Citește și: Rețeta preferată a Gabrielei Cristea pentru o dietă de slăbit ca la carte: „Nu are mai mult de 300 de calorii, o puteți face și la birou”

Rețetă de covridog de casă – Ingrediente

500 g făină

250 ml apă călduță

30 gr unt de 89% grăsime

1 linguriță sare

1 linguriță zahar

25 gr drojdie proaspătă

10 crenvuști/cabanoși

1 l apa

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță susan și sare grunjoasă

Rețetă de covridog de casă – Mod de preparare

1. Activează drojdia în apă călduță cu puțin zahăr.

2. Cerne făina, frământă cu untul și adaugă drojdia crescută.

3. Adaugă apă călduță și sare, mai apoi frământă până obții un aluat lucios.

4. Lasă aluatul să crească timp de 30 de minute, potrivit libertateapentrufemei.ro.

5. Întinde aluatul și taie fâșii, apoi învelește crenvuștii în ele.

6. Opărește crenvuștii în apă cu bicarbonat, apoi coace-i în cuptor, după ce presari sare și susan deasupra.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton