Crenvuștii înveliți în aluat se regăsesc pe rafturile tuturor patiseriilor și se numără printre gustările favorite ale românilor. Rețeta poate fi făcută acasă, urmând câțiva pași extrem de simpli. Iată ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de covridog!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Covrigul este un produs de patiserie, în general, un aluat fraged și uns cu ou, care este copt până devine auriu și are o textură moale în interior. Unii susțin că rețeta originară provine din Germania, iar alții îl consideră originar din Austria. Cert este că acest produs și-a câștigat popularitatea în întreaga Europă, iar rețeta diferă de la o țară la alta.
Citește și: Rețete de plăcintă cu brânză
Citește și: Rețetă de chiftele de pui cu măsline, nuci și dovlecei
Citește și: Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar
Rețetă de covridog de casă – Ingrediente
500 g făină
250 ml apă călduță
30 gr unt de 89% grăsime
1 linguriță sare
1 linguriță zahar
25 gr drojdie proaspătă
10 crenvuști/cabanoși
1 l apa
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță susan și sare grunjoasă
Rețetă de covridog de casă – Mod de preparare
1. Activează drojdia în apă călduță cu puțin zahăr.
2. Cerne făina, frământă cu untul și adaugă drojdia crescută.
3. Adaugă apă călduță și sare, mai apoi frământă până obții un aluat lucios.
4. Lasă aluatul să crească timp de 30 de minute, potrivit libertateapentrufemei.ro.
5. Întinde aluatul și taie fâșii, apoi învelește crenvuștii în ele.
6. Opărește crenvuștii în apă cu bicarbonat, apoi coace-i în cuptor, după ce presari sare și susan deasupra.
Sursa foto: Freepik