Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Desertul se prepară ușor și poate fi și cumpărat

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cozonacul lui Cătălin Scărlătescu poate fi comandat pentru masa de sărbătoare, dar nu este deloc ieftin. Desertul nu conține aditivi, coloranți sau conservanți. Comercializat chiar sub denumirea de „Cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu", acesta este disponibil pentru livrare încă de la începutul lui decembrie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Comenzile se plasează cu minim 24 de ore în avans. Poate fi comandat de cei care locuiesc în București și Ilfov, la un preț de 99 de lei. Decorul diferă de la un preparat la altul. Celebru pentru preparatele sale savuroase, Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie care sunt trucurile sale pentru a obține aroma perfectă.

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu – Ingrediente

Cătălin Scărlătescu susține că ingredientele fac diferența atunci când vine vorba de reușita unui astfel de produs, care ajunge pe masa de sărbătoare, dar nu numai.

„Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului', spune Chef Cătălin Scărlătescu.

• 450 g lapte;

• 5 ouă proaspete;

• 1 păstaie vanilie;

• 60 g drojdie;

• 300 g unt;

• 500 g nuca;

• 200 g rahat;

• 150 g ciocolată de calitate;

• 30 g portocală confiată

• 30 g coajă de lămâie

Citește și: Cum se face plăcinta cu somon, spanac și brânză. Rețeta lui Joseph Hadad

Citește și: Citește și: um preparăm Risotto cu creveți

Citește și: Cum preparăm gogoșile de post

Citește și: Rețetă de tocăniță de ciuperci cu roșii. Un preparat perfect pentru post

Citește și: Cum pregătești peștele la cuptor sau în crustă de sare

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare

•Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.

• Laptele se fierbe împreună cu zahărul si cu o pastaie de vanilie, apoi se amestecă până se dizolvă.

• Gălbenușurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obține un aluat aerat, consistent și elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

• Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată și rahat si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele douăpărţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou și un pic de zahăr.

• Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore.

• Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton