Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi. Secretul actriței pentru un preparat delicios, ca la restaurant

 Dumba Gabriela
.

Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi. Laura Cosoi este pasionată de gătit și a împărtășit multe dintre rețetele ei preferate nu doar pe blogul personal, dar a și lansat trei cărți de bucate, „Rămâi la masă”, „Papă tot! Rețete pentru o copilărie firească” și „Forma Gustului- Rețete din interior spre exterior”. Una dintre cele mai apreciate este, însă, rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Mulți oameni au senzația că doar la restaurantele sofisticate se pot mânca creveți delicioși pentru că sunt dificil de preparat acasă. Nimic mai greșit, le transmite Laura Cosoi fanilor săi de pe rețelele de socializare. Actrița a postat, zilele trecute, o rețetă de creveți în unt, ușor și rapid de pregătit.

Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi

Laura Cosoi a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele sociale două rețete care deja au făcut furori printre cei care le-au încercat. „Zilele trecute am preparat o oală mare de creveți în unt. A ieșit delicios, dar cheia este să găsești creveți proaspeți', a scris Laura pe Instagram, unde a precizat cum se prepară acest fel de mâncare.

Ingrediente pentru rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi

Creveți 500-700 g

3 căței usturoi

1/2 pachet de unt

2 pahare vin alb

Sare și piper

Busuioc sau pătrunjel

Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi, mod de preparare

Se curăță și se spală creveții. Dacă sunt proaspeți se pun la fiert nu mai mult de 5 min până capătă culoare roz, însă dacă sunt deja prefierți, așa cum găsiți în hypermarketuri, la secțiunea de pește/fructe de mare, nu mai este nevoie să-i fierbeți. Unele gospodine nu îi fierb deloc nici pe cei proaspeți pentru că ei se gătesc oricum foarte rapid.

Într-o tigaie, separat, se pune untul la topit, se adaugă cățeii de usturoi mărunțiți și creveții scurși din apa în care au fiert. Atenție, nu lăsați untul să se încingă prea mult înainte și nici nu lăsați usturoiul la prăjit pentru că devine amar. Creveții se lasă 3 minute în sosul de unt și usturoi, se adaugă vinul, sarea și piperul după gust. În total se lasă pe foc nu mai mult de 6-7 minute. La final adaugi verdeață mărunțită. Se pot stropi și cu zeamă de lămâie pentru un plus de gust și aromă.

Citește și: Bianca Drăgușanu a dezvăluit cum l-a prins pe Gabi Bădălău că o înșela: „El mi-a povestit, după un an, că cică s-a prescris, și…'. Nu e singura dată când a fost trădată în dragoste de iubitul ei

Citește și: Cum a făcut-o Cătălin Botezatu celebră pe Bianca Drăgușanu. Vedeta îi este recunoscătoare pentru tot: ‘Mi-a schimbat viața…’ / S-au cuplat în 2009, când ea era necunoscută în lumea mondenă

Citește și: Ce acuzații îi aduce George Restivan lui Silviu Prigoană, după ce fiii lor au avut o ceartă, în casă: „Eu nu am nimic cu Adriana, o iubesc și acum, dar eu am fost martor la luptele grele pe care le ducea'

Rețeta de creveți în unt cu ghimbir a Laurei Cosoi

Pe blogul său, Laura Cosoi mai are o rețetă delicioasă de creveți în unt și ghimbir.

„Ingrediente

Creveți cruzi sau prefierti aprox 5-6 buc de persoana (depinde și cam cât sunt de mari)
1 legătură coriandru
2 linguri unt
4 linguri ghimbir ras
sare și piper
2 lămâi
2 fire lemongrass
2 caței usturoi

Preparare:

Se fierb creveții. Separat într-o tigaie se pune untul la încins. Adaugă usturoiul tăiat în doua, lemongrass-ul mărunțit,ghimbirul, sare piper. Apoi adaugă creveții și peste ei toarnă 1/2 pahar apa.Lasă 3 minute, adaugă coriandrul mărunțit și stoarce o lămâie.

În câteva minute creveții sunt gata. Daca încerci rețetă să bei și un pahar de vin alb sec rece”, a scris Laura Cosoi pe blog.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton