Rețetă de crochete din dovlecei. Un aperitiv gustos și dietetic

 Oana Pantazi
.

Dacă țineți la siluetă și vă feriți de produsele de patiserie, vă invităm să încercați o delicioasă rețetă de crochete din dovlecei. Este nu doar un apritiv extrem de gustos, ci și hipocaloric, cu care vă veți impresiona familia și musafirii, cu siguranță.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În loc de sticksuri din făină cu unt și multe calorii ați putea încerca o rețetă de crichete din dovlecei. Acest preparat reprezintă o variantă low carb de dorit în cazul persoanelor care țin la siluetă. Are puține calorii, în schimb este extrem de gustos și numai bun pe post de aperitiv sau snack în serile petrecute în familie. Mai mult, este extrem de ușor de preparat.

Rețetă de crochete din dovlecei

Pentru că produsele de patiserie, cum ar fi foietajele, sunt aproape nelipsite din meniul zilnic al românilor, vă oferim o variantă mult mai light și sănătoasă – o rețetă de crochete din dovlecei savuroasă. Nu necesită multe ingrediente, iar timpul de preparare este mic, așadar veți avea parte în scurt timp de un aperitiv delicios, sățios și cu mult mai puține calorii. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

  • 3 dovlecei
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 200 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • mărar
  • 3-4 căței de usturoi (opțional)

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Cum se prepară crochetele din dovlecei

Rețetă de crochete din dovlecei. Mod de preparare. Dovleceii se taie, pe lung, în felii de 2-3 cm grosime. Fiecare felie se taie apoi în bastonașe de aceeași grosime (sau mai subțiri, dacă preferați), care se pudrează cu sare și cu piper. Între timp, se amestecă bine parmezanul cu pesmetul, mărarul (puteți adăuga și pătrunjel în loc) și usturoiul pisat mărunt (opțional).

Între timp, ouăle se bat bine cu puțină sare și piper. Atenție la cantitatea de sare, deoarece parmezanul este sărat! Dacă nu aveți parmezan, puteți folosi și cașcaval dat prin răzătoarea mică.

Apoi se trec dovleceii prin ouăle bătute, după care se tăvălesc prin amestecul de pesmet. Se pun crochetele într-o tavă cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade. Se lasă în jur de 15-20 de minute. Crochetele sunt gata în momentul în care au devenit aurii. Pot fi servite atât ca atare, cât și alături de diverse sosuri light.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton