Dacă ți-e poftă de ceva dulce și ai rămas în pană de idei, îți recomandăm să încerci rețeta de crullers sau churros franțuzești. Se prepară simplu, într-un timp scurt, iar gustul te va da pe spate. Mai jos găsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Aceste gogoși se bucură de o mare popularitate în Franța. Pentru un plus de savoare, acoperiți-le cu ciocolată, zahăr sau scorțișoară.
Citește și: Rețeta de pizza fără gluten. Chef Joseph Hadad a explicat cum se prepară: „Poftă bună!’
Citește și: Rețetă de rulouri cu smântână și nucă
Citește și: Rețetă de parmigiana de vinete. O delicatesă a bucătăriei italiene
Citește și: Rețeta de biftec tartar a Gabrielei Cristea. Este un preparat de fine dining
Rețetă de crullers sau churros franțuzești – Ingrediente
Pentru aluat:
125 ml lapte
coaja unei portocale
25 g zahăr
50 g unt
75 g făină
1 ou
1 albuș de ou
1 praf de sare
500 ml ulei pentru prăjit
Pentru glazură:
50 g zahăr pudră
25 g miere
1 lingură apă
Rețetă de crullers sau churros franțuzești – Mod de preparare
1. Încălziți laptele și coaja de portocală într-o cratiță.
2. Adăugați zahărul și amestecați bine.
3. Se adaugă untul și se amestecă până se topește, potrivit reteteunica.ro.
4. Coaja de portocală se îndepărtează și se adaugă faina și sarea peste laptele fierbinte.
5. Se amestecă totul la foc mic până ce aluatul format se desprinde de pereții cratiței.
6. Transferați aluatul într-un castron peste care se adaugă un ou și se amestecă.
7. Încorporați și albușul în aluat și transferați-l într-un poș cu vârf stelat.
8. Formați cercuri pe o foaie de copt cu ajutorul poșului. Diametrul recomandat este de 8 cm.
9. Într-o cratiță se încinge uleiul și se adaugă cercurile formate.
10. Gogoșile se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până devin aurii și se transferă pe o farfurie.
11. Pentru glazură, se amestecă zahărul, mierea si lingura de apă și se amestecă bine.
12. Ungeți fiecare cruller cu glazura și serviți-i cat sunt calzi.
Sursa foto: DeepAI