Dacă vreți să încercați un preparat nou și delicios, mai jos veți regăsi pașii pentru rețeta de cullen skink sau supă scoțiană. Timpul de preparare este de numai 30 de minute, iar ingredintele se regăsesc în bucătăria oricui. Iată modul de preprare pentru această rețetă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Această rețetă este orginară din Scoția și are ca ingredient principal peștele afumat. Supa este o specialitate locală, din orașul Cullen din Moray, pe coasta de nord-est a Scoției. Dacă v-am stârnit interesul, vă recomandăm să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Cum se prepara si se consuma homarul
Citește și: Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios
Citește și: Ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei
Citește și: Rețetă de lapte de migdale
Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană – Ingrediente
3 cartofi
1 fir de praz
1 ceapă
750 ml lapte
400 g cod (Alaska sau afumat) sau eglefin
50 g unt
1 legătură pătrunjel
ulei de măsline
sare
piper
Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană – Mod de preparare
1. Într-o cratiță, se pun la infuzat laptele și peștele. Lăsați amestecul timp de 10 minute pe foc și opriți înainte de punctul de fierbere.
2. Într-o alăt oală, se pune untul și uleiul de măsline, apoi prazul și ceapa, tăiate rondele. Ulterior, se pun și cartofii tăiați cubulețe.
3. În această etapă, peste legume se toarnă laptele în care a fost infuzat peștele. Lăsați pe foc până se înmoaie cartofii, potrivit retete.unica.ro.
4. Acum, întreaga compoziție se pasează cu ajutorul unui mixer vertical. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga și bucăți de pește.
5. Puneți supa pe foc și mai adăugați lapte, în funcție de consistența dorită. Supa se servește cu pătrunjel și bucăți de pește afumat. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik