Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană

 Ifrim Georgiana
.

Dacă vreți să încercați un preparat nou și delicios, mai jos veți regăsi pașii pentru rețeta de cullen skink sau supă scoțiană. Timpul de preparare este de numai 30 de minute, iar ingredintele se regăsesc în bucătăria oricui. Iată modul de preprare pentru această rețetă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Această rețetă este orginară din Scoția și are ca ingredient principal peștele afumat. Supa este o specialitate locală, din orașul Cullen din Moray, pe coasta de nord-est a Scoției. Dacă v-am stârnit interesul, vă recomandăm să urmați pașii de mai jos.

Citește și: Cum se prepara si se consuma homarul

Citește și: Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios

Citește și: Ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei

Citește și: Rețetă de lapte de migdale

Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană – Ingrediente

3 cartofi

 1 fir de praz

 1 ceapă

 750 ml lapte

 400 g cod (Alaska sau afumat) sau eglefin

 50 g unt

 1 legătură pătrunjel

 ulei de măsline

 sare

 piper

Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană – Mod de preparare

1. Într-o cratiță, se pun la infuzat laptele și peștele. Lăsați amestecul timp de 10 minute pe foc și opriți înainte de punctul de fierbere.

2. Într-o alăt oală, se pune untul și uleiul de măsline, apoi prazul și ceapa, tăiate rondele. Ulterior, se pun și cartofii tăiați cubulețe.

3. În această etapă, peste legume se toarnă laptele în care a fost infuzat peștele. Lăsați pe foc până se înmoaie cartofii, potrivit retete.unica.ro.

4. Acum, întreaga compoziție se pasează cu ajutorul unui mixer vertical. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga și bucăți de pește.

5. Puneți supa pe foc și mai adăugați lapte, în funcție de consistența dorită. Supa se servește cu pătrunjel și bucăți de pește afumat. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton