Rețetă de Dal Tadka sau mâncare de linte. Inspirată din bucătăria indiană

O rețetă inspirată din bucătăria indiană, sănătoasă și perfectă pentru perioada postului. Se prepară ușor și nu ai nevoie de prea multă expriență în bucătărie. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de prepare. Poftă bună!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!

Dal Tadka este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria indiană, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Este un fel de mâncare vegetarian pe bază de linte (dal), gătită până devine cremoasă și apoi asezonată cu un amestec de condimente prăjite (tadka).

Citește și: Rețetă de ciorbă de lobodă cu tăiței de casă

Citește și: Cum prepari cele mai delicioase chiftele de post

Citește și: Rețetă de Muhammara – o pastă delicioasă din ardei copt și nuci

Citește și: Cum se pregătesc batoanele Twix de post

Rețetă de Dal Tadka – Ingrediente

1 cană (200 g) linte roșie

2 linguri ulei de canola

1 cană (140 g) ceapă roșie, tăiată cubulețe

2 căței de usturoi, tocați mărunt

1 lingură ghimbir ras

2 lingurițe coriandru măcinat

2 lingurițe turmeric pudră

1 ½ linguriță suc de lămâie

1 ¾ linguriță sare kosher

¼ – ½ linguriță garam masala (în funcție de intensitatea dorită)

2 linguri ghee

1 linguriță semințe de chimion

⅛ linguriță hing

1 ardei roșu uscat

¼ linguriță pudră de ardei Kashmiri sau boia dulce (opțional)

Rețetă de Dal Tadka – Mod de preparare

1. Clătește lintea sub jet de apă rece, într-o sită fină, până când apa devine limpede. Scurge bine și las-o deoparte.

2. Într-o cratiță medie, încinge uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine aurie și moale (aproximativ 5 minute). Adaugă usturoiul și ghimbirul și gătește-le încă 1 minut.

3. Presară coriandrul și turmericul, amestecă bine, apoi adaugă lintea, potrivit vice.com.

4. Toarnă 4 căni (1 litru) de apă și lasă să dea în clocot. Apoi, fierbe la foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ 30 de minute, până când lintea se descompune și devine cremoasă.

5. Oprește focul și adaugă sucul de lămâie, sarea și garam masala. Amestecă bine.

6. Într-o tigaie mică, topește ghee-ul la foc mediu. Adaugă semințele de chimion și așteaptă să sfârâie. Adaugă lingurița de hing, ardeiul uscat și, opțional, boiaua. Toarnă acest mix de condimente peste linte.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton