Rețetă de dovleac umplut cu creveți

.

Dacă ai rămas în pană de rețete și vrei să-ți impresionezi familia cu un prânz inedit, îți recomandăm să încerci dovleacul umplut cu creveți. Este delicios, ușor de gătit și gata în mai puțin de 60 de minute. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Rețeta de dovleac umplut cu creveți este o idee excelentă atunci când vrei să ieși din monotonia meniului zilnic. Se prepară mai ușor decât ai crede, iar rezultatul final va fi pe gustul tuturor, vizându-i, în special, pe iubitorii de fructe de mare.

Citește și: Rețete de gogonele murate cu conopidă

Citește și: Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas

Citește și: Rețete de fasole verde la borcan

Citește și: Musaca de cartofi – 10 rețete simple de musaca de cartofi


Rețetă de dovleac umplut cu creveți – Ingrediente

4 linguri de ulei de masline

sare

piper

un dovelac

două cepe

4 căței de usturoi

3 linguri de ulei de masline

două lingurițe de sare

o linguriță de piper

800 gr creveți cruzi

suc de lămâie

un ardei roșu

300 ml lapte de cocos

300 gr de cremă de brânză

60 gr de cepșoară

60 gr de pătrunjel

400 ml supă de creveți

o lingură amidon din cartofi

trei linguri de ulei de măsline

două cepe

trei căței de usturoi

patru roșii fără coajă

Rețetă de dovleac umplut cu creveți – Mod de preparare

1. Se taie capacul dovleacului și se curăță interiorul.

2. Într-un bol, se amestecă cățeii de usturoi și uleiul de măsline, apoi se adaugă sare și piper. Compoziția obținută se toarnă în dovleac și se ung bine pereții acestuia.


3. În cuptorul preîncălzit la 180 de grade, dovleacul învelit într-o folie de aluminiu se coace pentru aproximativ o oră.

4. Marina se prepară prin amestecarea creveților, a sucului de lămâie și a uleiului de măsline, apoi condimentați cu sare și piper.

5. Pentru a obține o cremă delicioasă, într-o cratiță, încingeți uleiul de măsline, apoi adăugați cățeii de usturoi, ceapa și ardeiul roșu tăiate cubulețe, potrivit spynews.ro.

6. Într-o cratiță, se toarnă laptele de nucă de cocos și marinada de creveți, lăsând compoziția la fiert pentru 15 minute.


7. Într-un alt recipient, dizolvați amidonul din cartofi în supa de creveți, adăugând supa puțin câte puțin și amestecând continuu. Compoziția se toarnă în dovleacul copt, apoi se presară pătrunjel.

Sursa foto: Freepik