Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi

 Ifrim Georgiana
.

Dacă ai rămas în pană de rețete, nu ezita să încerci dovleceii la cuptor cu brânză și usturoi. Preparatul este gata în mai puțin de o oră și poate fi servit atât rece, cât și cald. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

A venit sezonul cald, iar odată cu acesta se schimbă și preferințele culinare. Dacă vrei să încerci un preparat fresh, ușor de făcut și slab în calorii, rețeta de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi răspunde acestor criterii.

Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți

Citește și: Rețetă de tocăniță de linte. Se prepară foarte ușor

Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi – Ingrediente

3-4 dovlecei (sau zucchini) medii

brânză proaspată de vaci -500 g

smântână (12 – 24% grăsime) – 150 g

3 ouă

3-4 fire de mărar (după gust)

2 căței de usturoi (pisați)

sare

piper

cașcaval (opțional)

Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi – Mod de preparare

1. Dovleceii se spală, se curăță și se taie în două părți egale. Cu ajutorul unei linguri, se scoate conținutul din cele două jumătăți.

2. Într-un castron, se amestecă brânza de vaci, smântâna, cele trei ouă, mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat. Ulterior, condimentați cu sare și piper.

3. Conținutul se pune în bărcuțele de dovlecei, care se așează pe o tavă de copt. Opțional, puteți rade cașcaval deasupra, potrivit gds.ro.

4. Timpul recomandat de coacere este de 30-35 de minute, la temperatura de 180 grade.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton