Rețetă de dulceață de dovleac

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de dulceață de dovleac. Gospodinele se pregătesc de iarnă și au început să umple cămările cu tot felul de bunătăți. Această dulceață se prepară foarte simplu, are un gust deosebit și poate fi conservată în borcane pentru o bună bucată de vreme. Iată ce ingrediente sunt necesare și cum se face rețeta de dulceață de dovleac!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de dulceață de dovleac. Dovleacul are o aromă specifică, astfel încât, pregătit sub formă de dulceață, devine un desert surprinzător. Această rețetă este inedită, deoarece bucățile de dovleac nu se se pasează, ci rămân confiate. Sucul de lămâie din compoziție potențează aroma dovleacului, un aliment nutritiv, sărac în calorii și plin de vitamine.

Citește și: Rețetă de aripioare de pui în sos de mango

Citește și: Rețetă de înghețată cu banane

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Rețetă de dulceață de dovleac – Ingrediente

un kg pulpă curățată de dovleac

800 grame zahar

sucul de la o lămâie

100 ml apă

un măr întreg, necurățat

șase păstăi de cardamon

o păstaie tonka

doi-trei cm baton scorțișoară

Rețetă de dulceață de dovleac – Mod de preparare

1. Începeți cu pulpa de la dovleac. Aceasta se taie în cuburi potrivite, de aproximativ aceeași dimensiune. Între timp, apa și zahărul se pun la fiert, într-o oală încăpătoare.

2. Când zahărul s-a topit, se adaugă cubulețele de dovleac, sucul de lămâie, mărul întreg spălat și șters bine, potrivit evz.ro.

3. Păstăile de cardamom se zdrobesc și se extrag semințele. Ulterior, păstaia de tonka se curăță de coajă și se taie în 3 bucăți. Acestea și scorțisoara se pun într-o sită mică și se introduc în dulceață.

4. Compoziția trebuie lăsată la fiert pentru aproximativ 45 de minute. Mărul, cardamomul și tonka se scot după fierbere. În acest moment, rezultatul obținut se pasează cu blenderul, astfel încât să mai rămână câteva bucățele întregi de dovleac.

5. Compoziția se pune din nou pe foc și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute. Ulterior, aceasta se toarnă în borcane sterilizate. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton