Rețetă de dulceață de dovleac. Gospodinele se pregătesc de iarnă și au început să umple cămările cu tot felul de bunătăți. Această dulceață se prepară foarte simplu, are un gust deosebit și poate fi conservată în borcane pentru o bună bucată de vreme. Iată ce ingrediente sunt necesare și cum se face rețeta de dulceață de dovleac!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de dulceață de dovleac. Dovleacul are o aromă specifică, astfel încât, pregătit sub formă de dulceață, devine un desert surprinzător. Această rețetă este inedită, deoarece bucățile de dovleac nu se se pasează, ci rămân confiate. Sucul de lămâie din compoziție potențează aroma dovleacului, un aliment nutritiv, sărac în calorii și plin de vitamine.
Citește și: Rețetă de aripioare de pui în sos de mango
Citește și: Rețetă de înghețată cu banane
Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet
Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe
Rețetă de dulceață de dovleac – Ingrediente
un kg pulpă curățată de dovleac
800 grame zahar
sucul de la o lămâie
100 ml apă
un măr întreg, necurățat
șase păstăi de cardamon
o păstaie tonka
doi-trei cm baton scorțișoară
Rețetă de dulceață de dovleac – Mod de preparare
1. Începeți cu pulpa de la dovleac. Aceasta se taie în cuburi potrivite, de aproximativ aceeași dimensiune. Între timp, apa și zahărul se pun la fiert, într-o oală încăpătoare.
2. Când zahărul s-a topit, se adaugă cubulețele de dovleac, sucul de lămâie, mărul întreg spălat și șters bine, potrivit evz.ro.
3. Păstăile de cardamom se zdrobesc și se extrag semințele. Ulterior, păstaia de tonka se curăță de coajă și se taie în 3 bucăți. Acestea și scorțisoara se pun într-o sită mică și se introduc în dulceață.
4. Compoziția trebuie lăsată la fiert pentru aproximativ 45 de minute. Mărul, cardamomul și tonka se scot după fierbere. În acest moment, rezultatul obținut se pasează cu blenderul, astfel încât să mai rămână câteva bucățele întregi de dovleac.
5. Compoziția se pune din nou pe foc și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute. Ulterior, aceasta se toarnă în borcane sterilizate. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik