Dacă ai rămas în pană de rețele, îți recomandăm acest preparat cu specific spaniol, ușor de făcut și gata în aproximativ o oră și jumătate. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Fabada este un preparat tipic bucătăriei spaniole și are ca ingrediente principale fasole, chorizo, cimbru, foi de dafin și măghiran. Cea mai cunoscută variantă este fabada de Asturia, iar pașii pentru prepararea acesteia îi regăsiți mai jos.
Citește și: Găluște cu cireșe. Un desert simplu și gustos
Citește și: Rețetă de unt de post (vegan)
Citește și: Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană
Citește și: Rețetă de plăcintă cu fructe de pădure. Un deliciu cu mai puține calorii
Rețetă de fabada – Ingrediente
- 400 g fasole albă
- bacon/pancetta
- 2 cârnați chorizo
- 1 ceapă
- 1 frunză de dafin
- 2 căței de usturoi
- sare
Rețetă de fabada – Mod de preparare
1. Fasolea se înmoaie în apă timp de 12 ore.
2. Ulterior, se curăță și se taie ceapa și usturoiul. Într-o oală încăpătoare, se pune fasolea scursă de apă, ceapa, usturoiul, foaia de dafin și se lasă la fiert pentru 15 minute.
3. În această etapă, se taie baconul și cârnații. Îndepărtați spuma din oala cu fasolea fiartă și adăugați un pahar de apă rece pentru a opri fierberea.
4. În oala cu fasole, puneți bucățile de bacon și carnați, apoi lăsați pe foc timp de 60 de minute, potrivit retete.unica.ro.
5. În final, adăugați sare după gust. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik