Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

.

Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver. Focaccia este un tip de pâine italiană asemănătoare cu o plăcintă plată sau cu un aluat de pizza. Este originară din regiunea Liguria, dar este consumată în întreaga Italie și în multe alte țări mediteraneene. Focaccia este cunoscută pentru textura sa pufoasă și gustul său delicios. Iată rețeta de focaccia a celebrului chef Jamie Oliver.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver. O caracteristică distinctivă a focacciei este că este adesea aplatizată și unsă cu ulei de măsline și sare înainte de a fi coaptă. De asemenea, este obișnuit să fie decorată cu diverse topping-uri precum frunze de rozmarin proaspete, felii de roșii, măsline, usturoi sau brânză.

Focaccia poate fi personalizată în funcție de preferințe și poate fi umplută cu ingrediente precum legume, ierburi aromatice sau chiar carne sau brânză. Este un fel de mâncare versatil și apreciat pentru gustul său bogat și pentru faptul că se poate adapta la diferite arome. Prepară și tu o focaccia delicioasă după rețeta lui Jamie Oliver, potrivit Unica.ro.


Citește și: Rețete de maioneză de avocado

Citește și:Rețete de cocktailuri de vară cu rom

Citește și:Rețetă de pui puttanesca. Un preparat delicios!

Citește și:Rețetă de cheesecake cu mascarpone și miere

Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver. Ingrediente

  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 prafuri sare si piper
  • 2 linguri zahar
  • 21 g drojdie uscata
  • 650 ml apa
  • 1 kg faina
  • 1 crenguta rozmarin

Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver. Mod de preparare

  1. Puneți cantitatea de făină într-un castron mare. Faceți o gaură în mijlocul grămăjoarei de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Turnnați apa şi 3 pliculeţe de drojdie.
  2. Adăugați 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecați încet cu o furculiţă, pentru a îngloba făina. Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.
  3. Amestecați aluatul până devine lucios şi elastic, puneți-l într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească. Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.
  4. Puneți usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lăsați apoi la crescut sub o cârpă umedă. Puneți tava cu aluat la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

FOTO: PIxabay