Rețetă de frittata cu praz și bacon. Frittata este un preparat tradițional italienesc, asemănător unei omlete, la care se adaugă diverse ingrediente, cum ar fi legume, carne, brânză sau ierburi aromatice. Frittata este o opțiune potrivită pentru micul dejun, brunch sau o cină ușoară, se pregătește ușor și poate fi adaptată în funcție de preferințe. Iată o rețetă delicioasă de frittata cu praz și bacon!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de frittata cu praz și bacon. Frittata este un fel de mâncare italian, o variantă a omletei, care constă în ouă bătute și amestecate cu diverse ingrediente și condimente, apoi coapte la cuptor sau pe aragaz. Această mâncare este foarte versatilă și poate fi adaptată pentru a include o varietate de ingrediente, cum ar fi legume proaspete sau gătite, brânzeturi, carne, pește sau orice alte adaosuri preferate. Frittata poate fi servit ca gustare, sau o cină ușoară. Iată cum puteți prepara o rețetă de frittata cu praz și bacon, potrivit unica.ro.
Citește și: Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci
Citește și: Rețetă de drob de pui cu ciuperci
Citește și:Rețetă de pui puttanesca. Un preparat delicios!
Citește și:Rețetă de cheesecake cu mascarpone și miere
Rețetă de frittata cu praz și bacon. Ingrediente
- 250 grame bacon
- 1/2 praz, felii subțiri
- 8 ouă
- 1/3 cană parmezan ras
- 1/2 linguriță piper
- 1/2 linguriță sare de mare
- 1 lingură suc de lămâie
- cimbru pudră
Rețetă de frittata cu praz și bacon. Mod de preparare
- Prăjiți bine baconul în tigaie și apoi dați de o parte.
- Căliți prazul în aceeași tigaie.
- Bateți ouăle într-un bol, adăugați parmezanul, piperul, sarea de mare, sucul de lămâie și prazul călit, apoi amestecați.
- Turnați amestecul într-o cratiță mai adâncă cu mâner termorezistent. Condimentați cu cimbru și adăugați baconul prăjit.
Lăsați la cuptor 25 minute la 175⁰C.
FOTO: Pexels