Rețetă de fructe murate la borcan. Cea mai rapidă metodă

 Dumitrache Laura
.

Rețetă de fructe murate la borcan. Se apropie sezonul de iarnă, iar gospodinele se pregătesc să umple cămara cu rețete delicioase. Deși fructele le consumăm de obicei simple sau în salate, află că există o rețetă de fructe murate la borcan. Este foarte ușor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul fabulos!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de fructe murate la borcan. În sezonul de iarnă, legumele murate sunt preferatele românilor, însă este indicat să se adauge pe lângă aceste legume și câteva fructe. Ce părere aveți? Merele, perele sau struguri sunt fructe des consumate, iar sub formă de murături vor fi adorate de cei care le consumă. Vă propunem o rețetă de fructe murate la borcan.

Citește și: Rețetă de poale-n brâu

Citește și:Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și:Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc

Citește și:Cum faci acasă pate de ficat gustos și fără E-uri

Ingrediente

-1 kg de mere roșii;

-1 kg de mere verzi;

-1 kg de gutui;

-1 kg de pere verzi;

-1 kg de pere roșii;

-1 kg de struguri roșii;

-1 kg de struguri albi;

-3/4 morcovi;

-15 lingurițe de boabe de muștar;

-1 rădăcină de țelină;

-15 lingurițe de sare grunjoasă;

-15 lingurițe de boabe de piper;

-15 linguri de zahăr tos;

-1 lămâie;

-250 ml de oțet de 9 grade pentru fiecare litru de apă.

Mod de preparare

Pentru început se spală și se curăță foarte bine fructele și legumele, iar într-un bol se pune apă rece și se stoace lămâie. Merele, gutuile și legumele se taie felii și se pun în bolul cu apă cu lămâie. Se rup strugurii de pe ciorchine și se pun într-un bol, iar frunzele de țelină se așează în borcane alături de o parte din rădăcionoase, feliile de fructe, iar deasupra se pun boabe de struguri.Se toarnă apă rece în borcane, apoi se golește lichidul într-o oală și se măsoară cantitatea de lichid care a fost obținută și pentru fiecare se adaugă oțet pentru fiecare litru de apă. După care se pune oala pe foc și se adaugă sarea și zahărul, se lasă până ajunge la fierbere, iar după se adaugă boabele de piper și cele de muștar în borcane.

Când lichidul ajunge în punctul de fierbere se toarnă cu atentie în borcane, se pun capacele și se strâng foarte bine. După ce s-au răcit borcanele, se pun în cămară pentru două săptămâni, apoi se consumă alături de preparate din carne și fripturi.

Sursa foto: Canva

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton