Rețetă de fursecuri cu ciocolată. Un desert ușor de făcut, delicios și cu un gust care nu se uită prea ușor. Fursecurile făcute în casă nu se compară cu cele cumpărate din comerț, fiind mult mai fragede și mai aromate. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de fursecuri cu ciocolată. Deși fursecurile sunt asociate cu sărbătorile de iarnă, acestea pot constitui o gustare dulce în orice perioadă a anului. Prepararea lor este ușoară, din ingrediente care se află la îndemâna oricui. Spre deosebire de dulciurile cumpărate din comerț, acestea își păstrează savoarea pentru o perioadă mai îndelungată. Se pot face sub diferite sortimente, fie că este vorba despre ciocolată, vanilie, stafide, nuci sau chiar o combinație între acestea.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu varză murată
Citește și: Rețetă de pui în sos de muștar și capere
Citește și: Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei
Citește și: Compot de prune
Rețetă de fursecuri cu ciocolată – Ingrediente
unt – 20 grame
zahăr brun – 25 grame
lapte – 10 ml
făină – 55 grame
praf de copt – 1/8 linguriță
sare – 1/2 linguriță
ciocolată – 70 grame
Rețetă de fursecuri cu ciocolată – Mod de preparare
1. În primul rând, untul se topește în cuptorul cu microunde. Peste acesta, se adaugă zahărul și laptele, până se obține o compoziție omogenă.
2. În această etapă, se adaugă făina, praful de copt și sarea, iar toate ingredientele se amestecă bine. Ulterior, se adaugă fulgii de ciocolată, potrivit dcnews.ro.
3. Aluatul se transformă pe blatul de lucru, se formează mai multe biluțe și se aplatizează. Formele obținute se bagă în cuptorul cu microunde, la putere maximă, pentru un minut.
4. Când fursecurile s-au răcit și au căpătat forma dorită, acestea pot fi consumate. Poftă bună!
Sursa: Freepik