Rețetă de fursecuri limbi de pisică. Acest desert este extrem de ușor de făcut și necesită foarte puține ingrediente. Fursecurile sunt fragede și aromate și te trimit cu gândul direct în copilărie. Iată cum se prepară această rețetă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de fursecuri limbi de pisică. Acest desert se găsește în toate cofetăriile, însă poate fi făcut, cu ușurință, și acasă. Numite și „langues de chat', fursecurile aromate pot fi consumate simple sau pot fi umplute cu diferite creme sau glasate cu ciocolată topită. Mai mult decât atât, sunt folosite pentru ornarea prăjiturilor sau a torturilor aniversare.
Citește și: Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână
Citește și: Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă
Citește și: Rețetă de plăcintă cu varză murată
Citește și: Rețetă de pui în sos de muștar și capere
Rețetă de fursecuri limbi de pisică – Ingrediente
100 g albuș de ou
100 g de unt
100 g făină
100 g zahăr vanilat
Esență de vanilie
Praf de sare
Rețetă de fursecuri limbi de pisică – Mod de preparare
1. Într-un bol, se adaugă untul și zahărul și se mixează până se obține o cremă spumoasă. Ulterior, se adaugă treptat făina și albușurile bătute spumă.
2. În această etapă, se ia o tavă și se tapetează cu hartie de copt. Din compoziția obținută, se formează grămăjoare în tavă și se alungesc pentru a căpăta forma unui pișcot sau pot fi lăsate sub vorba unor bănuți, potrivit substanțial.ro.
3. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 4-5 minute sau până când marginea limbilor de pisică devine aurie. Temperatura recomandată de coacere este de 200 de grade.
4. Înainte se a fi scoase din cuptor, fursecurile trebuie lăsate să se întărească. Poftă bună!
Sursa: Freepik