Rețetă de gălbiori murați. Foarte multe gospodine se pun la adăpost pentru iarnă, în această perioadă, iar murăturile sunt pe lista de priorități. Ciupercile la borcan sunt foarte bune iarna, iar rețeta de gălbiori murați recomandată de noi este cea mai delicioasă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de gălbiori murați. Mulți dintre noi adorăm ciupercile și vrem să ne bucurăm de ele și iarna. Rețeta de gălbiori murați recomandată de noi este foarte simplu de preparat, dar și din cale-afară de gustoasă. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente și tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post
Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică
Rețetă de gălbiori murați – Ingrediente
– 2 kg gălbiori de pădure
– 3 linguri ulei de măsline
– 1 linguriţă sare
– piper proaspăt râşnit
– boabe de piper negru
– 6 linguri oţet alb (9 grade)
– 1 ceapă (opţional)
– 3 căţei de usturoi (opţional)
Rețetă de gălbiori murați – Mod de preparare
1. Pentru început, curățați ciupercile. Apoi, le lăsați la scurs într-o strecurătoare până se scurge toată apa.
2. Ulterior, într-o cratiță mare și adâncă, antiaderentă puneți uleiul la încins. După care, adăugați ciupercile, puneți și sare și piper după gust. De asemenea, adăugați și câteva boabe de piper.
3. Căliți totul cu grijă, fără a amesteca cu lingura, ci doar mișcând cratița. N-ați vrea ca gălbiorii să se rupă, nu-i așa? Gălbiorii nu trebuie să se prăjoească, ci doar să se înmoaie.
4. Dacă vreți să puneți și ceapă, adăugați-o tăiată felii sau rondele subţiri şi o căleşti-o împreună cu ciupercile.
5. După ce ciupercile s-au pătruns bine, stropiți-le cu puțin oțet până ce vei termina toată cantitatea. Căliți ciupercile până când oţetul este absorbit în totalitate, potrivit clickpoftabuna.ro.
6. Dacă vreți să adăugați și usturoi, adăugați la sfârșit usturoiul zdrobit și luați vasul de pe foc.
7. Apoi, așezați gălbiorii marinați în borcane cu tot cu zeama pe care și-au lăsat-o. Sigilați borcanele cu capace înfiletate şi le sterilizezi 30 de minute.
8. Lăsați borcanele să se răcească în vasul în care le-ați sterilizat. După care, așezați-le într-un loc răcoros.
Sursa Foto: shutterstock