Gemul de măceșe este o rețetă ușor de făcut și cu un gust inedit. Mai jos, regăsești ingredintele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Dincolo de gustul delicios, gemul de măcește este bogat în vitamina D și antioxidanți, astfel că are și beneficii supra sănătății organismului uman. Se prepară ușor și destul de repede, după cum vei putea constata în pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de tartine cu cașcaval
Citește și: Rețetă de halva de morcovi
Citește și: Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români
Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre”. Care este secretul gustului perfect
Rețetă de gem de măceșe – Ingrediente
500 de grame de măceșe proaspete sau congelate
300 de grame de zahăr
200 ml de apă
Suc de la 1 lămâie mică
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2023/10/001-cover-295.jpg)
Rețetă de gem de măceșe – Mod de preparare
1. Măceșele se spală bine și se curăță de impurități. Fructele se pun într-un vas și se acoperă cu apă, apoi se lasă la fiert pentru aproximativ 20-30 de minute.
2. În această etapă, măceșele se scurg de apă și se pun în blender, până obțineți o pastă fină.
3. Ulterior, într-o cratiță se pun zahărul și apa, lăsând pe foc mic până la dizolvarea zahărului. Adăugați piurelul de măceșe și amestecați bine, potrivit retete.unica.ro.
4. Compoziția se lasă pe foc mic pentru încă 30-40 de minute. Ulterior, se adaugă sucul de lămâie, iar gemul se distribuie în borcane sterilizate.
Sursa foto: Freepik