Rețeta de gem de rubarbă, preferat de Prințul Charles

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de gem de rubarbă, preferat de Prințul Charles. Regele Charles al III-lea a revenit pe plaiurile mioritice, de această dată, în calitate de monarh al Regatului Unit. De fiecare dată când vizitează România, Charles se desafată cu preparate tradiționale, precum zacuscă de Covasna, cașcaval de Covasna, brânză maturată, pită de casă, miere de albine de Valea Zălanului, și pregeratul său gemul de rubarbă. Iată cum se prepară gemul de rubabă tradițional, după rețeta specialistului Petrișor Tănase.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rubarba este o plantă perenă, cultivată în principal pentru tulpinile sale lungi și carnoase, care sunt folosite în scopuri culinare și medicinale. Rubarba are origini asiatice, dar este cultivată în prezent în multe regiuni din întreaga lume. Gemul de rubarbă are mai multe beneficii pentru sănătate. Gemul de rubarbă este bogat în vitaminele A, C și K, precum și în minerale cum ar fi calciul, potasiul și manganul. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a funcțiilor normale ale organismului.

Nu degeaba gemul de rubarbă este printre preferatele Regelui Charles al III-lea, un desert dulce, pe care îl consumă cu drag, mai ales când vizitează România. Iată o rețetă de gem de rubarbă propusă de Chef Petrișor Tănase!

Citește și: Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil au împlinit 5 ani de relație: „Cei mai frumoși…’. Cum arată prima imagine cu ei, în calitate de cuplu

Citește și: Andra Volos, primele declarații despre sarcină: „Când iubirea nu mai încape în două inimi, se naște…’. Imagini cu burtica de gravidă

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la un dineu oficial, în Germania. Prima Doamnă și-a schimbat stilistul, iar ținuta sa a atras toate privirile: ‘Toată lumea a lăudat-o și…’

Rețeta de gem de rubarbă, preferat de Prințul Charles

Chef Petrișor Tănase propune o rețetă rapidă și aboslut delicioasă de gem de rubarbă.

„Pentru o dulceață sau un gem de rubarbă se prepară mai întâi un sirop de zahăr, mai exact, la un kilogram de zahăr punem un litru de apă. Se lasă totul să fiarbă, așteptăm să se topească zahărul. Apoi, adăugăm cam un kilogram de rubarbă, doar tulpina, fără frunze. Tulpina se taie feliuțe subțiri, apoi o lăsăm să fiarbă, amestecăm des, cam o oră sau până când se leagă, până se întinde, așa, ca firul de ață. Să nu uităm însă să adăugăm și un pic de sare, pentru că sarea are rolul de a echilibra gustul, putem pune și puțină coajă de lămâie rasă, dar nu foarte multă.

Este un gem foarte bun. Se poate face și prăjitură cu rubarbă, folosind compoziția de pandișpan. Turnăm compoziția de pandișpan în tavă, trebuie să fie cam de trei centrimetri grosime, apoi adăugăm, pe deasupra, rubarba, după ce, mai înainte, o trecem prin făină. Coacem prăjitura la foc potrivit, cam 40-45 de minute. Vreau să vă spun că este o prăjitură excelentă!', a dezvăluit pentru Playtech Știri, Petrișor Tănase.

Metode de conservare a gemului de rubarbă

Gemul de rubarbă poate fi conservat în mai multe moduri. Iată câteva metode comune de conservare a gemului de rubarbă:

  1. Conservarea prin fierbere și închidere în borcane: În această metodă, tulpinile de rubarbă sunt curățate și tăiate în bucăți mici. Acestea se pun într-un vas de gătit împreună cu zahăr și se fierb până când se obține o compoziție groasă și omogenă. Se toarnă gemul fierbinte în borcane curate și se închid ermetic. Borcanele se pot steriliza ulterior prin fierbere pentru a prelungi durata de conservare.
  2. Congelarea gemului de rubarbă: Gemul de rubarbă poate fi congelat pentru a fi păstrat pe o perioadă mai lungă de timp. Tulpinile de rubarbă sunt curățate, tăiate în bucăți și fierte cu zahăr pentru a obține un gem. După răcirea gemului, acesta se poate pune în pungi de plastic sau în recipiente sigilate și se depozitează în congelator.
  3. Uscarea gemului de rubarbă: În această metodă, gemul de rubarbă este răspândit într-un strat subțire pe o tavă de uscat sau pe hârtie de copt. Tava se pune într-un loc uscat și aerisit și se lasă gemul să se usuce complet. După uscare, gemul se taie în bucăți mici și se depozitează în recipiente ermetice sau pungi de plastic.
  4. Este recomandat să se marcheze data de preparare pe borcane sau pungi pentru a putea monitoriza durata de păstrare a gemului de rubarbă.

FOTO: Hepta & Pexels

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton