Rețetă de ghiveci de legume cu carne. În cazul în care doreați să pregătiți o masă de prânz gustoasă, dar care să se prepare și ușor, rețeta de ghiveci de legume cu carne este perfectă. În plus, ingredientele nu sunt foarte multe și sunt și ușor de procurat.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ghiveciul de legume cu carne se prepară ușor, iar rețeta propusă de noi este categoric una dintre cele mai simple. Tot ce trebuie să faceți pentru a pregăti masa de prânz perfectă este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Citește și: Dulceață de cireșe.Cea mai simplă rețetă
Rețetă de ghiveci de legume cu carne – Ingrediente
– 500 g carne de vită sau de porc
– 300 g dovlecei
– 6-8 cartofi
– 2 cepe mari
– 3 căţei de usturoi
– 1 varză mică
– 1 vânătă potrivită
– 2 ardei graşi
– 2 morcovi
– 8 roşii potrivite
– mărar, pătrunjel
– sare, piper
– 50 ml ulei de măsline
Rețetă de ghiveci de legume cu carne – Mod de preparare
1. Pentru început, spălați carnea. După care, lăsați-o la scurs și tăiați-o bucățele.
2. Apoi, puneți carnea la călit într-un vas cu ulei încins.
3. Ulterior, pregătiți legumele. Acestea se curăță, se spală și se taie după cum doriți.
4. Puneți legumele peste carnea fiartă. Începeți cu ceapa, pe care trebuie s-o lăsați la rumenit până prinde o culoare aurie. Apoi adăugați ardeiul vânăta, morcovii, ardeii, dovleceii şi cartofii, potrivit retete.unica.ro.
5. Apoi, puneți sare și piper după gust. Puneți două polonice de apă caldă și lăsați să fiarbă timp de 30 de minute.
6. Între timp, pregătiți roșiile. Trebuie să le spălați cu apă caldă, să le decojiți, să le dați pe răzătoarea deasă și să le puneți peste ghiveciul de legume cu carne.
7. Lăsați ghiveciul pe foc timp de circa 20 de minute pentru a scădea la jumătate. Apoi, adăugați verdeața tăiată mărunt.
Poftă bună!