Rețetă de gogoși cu dovlecei. Un dulce savuros și surprinzător

.

Dacă nu ați încercat până acum varianta dulce a unui preparat cu dovlecei, vă provocăm să preparați cea mai savuroasă rețetă de gogoși cu dovlecei. Sunt simplu de făcut și extrem de economice.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ați încercat până acum o rețetă de gogoși cu dovlecei? Dacă nu, a venit momentul să vă puneți la treabă talentul de gospodine și să răspundeți DA acestei provocări. Chiar dacă asocierea dintre dovlecel și zahăr pare nepotrivită, vă garantăm că sunt un deliciu. În special dacă în ele adăugați și puțină telemea vacă sau de oaie. combinația delicată dulce-sărat va face toți banii! În plus, se prepară repede și pot fi servite cu succes și ca desert, dar și ca fel principal.


Rețetă de gogoși cu dovlecei

Dacă sunteți în pană de idei și nu știți cum v-ați putea surprinde familia și musafirii, vă sugerăm să încercați o delicioasă rețetă de gogoși cu dovlecei. Se prepară numaidecât și sunt extrem de gustoase… chiar dacă trag cam mult ulei. Problema se rezolvă însă cu șervețele absorbante, așa că nu trebuie să vă temeți prea mult de excesul caloric. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le pregăti!

Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu


Citește și: Rețetă de castraveți murați cu apă rece.Ușor de preparat

Citește și: Tartă cu dovlecei.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan.Simplu de preparat

Ingrediente

  • 400-450 g dovlecei curățați de coajă și semințe (2 dovlecei)
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri zahăr (după gust)
  • 8 linguri faină
  • 50 g telemea oaie (opțional)
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară gogoșile cu dovlecei

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă puțin să stea (lasă foarte multă apă), după care se storc bine și se pun într-un vas. Deasupra se adaugă ouăle bătute în prealabil, pentru a se omogeniza mai bine, zahărul, zahărul vanilat, sarea și brânza telemea (dacă adăugați brânză telemea, renunțați la sare).


Se amestecă bine totul cu o lingură, apoi se adaugă făina cernută, amestecată cu praful de copt. Consistența aluatului trebuie să fie de genul unui iaurt mai gros.  Am amestecat  cu lingura, apoi am incorporat faina cernuta cu praful de copt. Se pune ulei într-o tigaie (nu faceți economie în sensul ăsta), iar când s-a încins bine puneți în tigaie, cu lingura (înmuiați-o în ulei în prealabil), din compoziția de dovlecei.
Se întorc pe ambele părți pentru a se rumeni frumos, iar după ce au prins culoare, se scot cu paleta pe șervețele absorbante, deoarece înghit cam mult ulei. Pot fi servite atât reci, cât și calde.

Foto: Shutterstock