Dacă sunteți amator de dulciuri, nu ezitați să încercați rețeta de gogoși cu mere și scorțișoară. Pe lângă gustul delicios, preparatul este gata în mai puțin de o oră. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Combinația de mere și scorțișoară este perfectă pentru acest sezon. Gogoșile se prepară foarte rapid, urmând câțiva pași simpli, iar ingredientele necesare se regăsesc în bucătăria oricui. Adepții deserturilor tradiționale vor îndrăgi, cu siguranță, aroma acestui preparat minunat.
Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe
Citește și: Rețetă de prune marinate cu usturoi
Citește și: Rețetă de dovlecei murați
Citește și: Rețetă de paste suedeze sau Kottbullar
Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară – Ingrediente
2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe;
2 căni de făină;
1/2 cană de zahăr;
1/2 cană de lapte cald;
2 ouă;
2 linguri de unt topit;
2 linguri de zahăr brun;
1 linguriță de scorțișoară;
1/2 linguriță de praf de copt;
Ulei pentru prăjit;
Zahăr pudră.
Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară – Mod de preparare
1. Merele se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Ulterior, acestea se presară cu zahăr brun și scorțișoară.
2. Într-un bol încăpător, se amestecă făina și praful de copt, iar apoi, adăugați ouăle, laptele cald și untul topit.
3. În compoziția obținută, se adaugă bucățile de mere, potrivit spynews.ro.
4. Într-o tigaie adâncă, se pune o cantitată mai mare de ulei, iar gogoșile se prăkesc câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Sursa foto: Freepik