Rețetă de gogoși cu paharul. Sunt extrem de gustoase

.

Rețetă de gogoși cu paharul. Unul dintre cele mai ieftine, simple și gustoase deserturi sunt gogoșile. Cu toții am mâncat celebrele gogoși pufoase decupate cu paharul de bunica. Sunt foarte simplu de preparat și sunt bune de servit și pe post de mic-dejun.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pentru a prepara cele mai gustoase și pufoase gogoși nu este nevoie de foarte multe ingrediente. Gogoșile decupate cu paharul au gustul copilăriei pentru cei mai mulți dintre noi, fiind preparate de bunici.


Citește și: Rețetă pentru gogosi pufoase cu iaurt si praf de copt

Citește și: Rețeta lui chef Sorin Bontea pentru gogoși pufoase

Citește și: Elena Marin, atacată de toți, la Survivor:

Citește și: Vica Blochina, acuzații jignitoare la adresa Oanei Roman:

Ingrediente – Rețetă de gogoși cu paharul

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • un pahar de lapte
  • 1/2 pahar de zahăr
  • un plic de drojdie
  • coaja unei lămâi
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie
  • zahăr pudră
  • ulei

Mod de preparare – Rețetă de gogoși cu paharul


Laptele se pune la încălzit și se adaugă și zahărul. După ce compoziția a devenit călduță, se pune și drojdia împreună cu o mână de făină. Se lasă la dospit aproximativ 15 minute.

Se vor adăuga și ouăle, coaja de lămâie și esența. Aluatul se pune din nou la dospit pentru aproximativ 20 de minute.

După ce a crescut, aluatul se va întinde pe masă. Acesta nu trebuie să fie foarte gros, ci de aproximativ 2 cm. Gogoșile vor fi decupate cu ajutorul unui pahar.

Aluatul care rămâne după decuparea primelor gogoși se va întinde din nou și se va decupa următoarea serie de gogoși. Tot așa până când rămânem fără aluat de întins.

După ce uleiul s-a încins, gogoșile se vor pune în tigaie și se vor prăji pe ambele părți până când devin rumene. La final se pudrează cu zahărul pudră.