Rețetă de gogoși sărate. Se prepară rapid și sunt delicioase

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de gogoși sărate. Se prepară rapid și sunt delicioase. Te-ai săturat de gustările dulci și vrei să treci la ceva sărat, însă fără a cumpăra de prin magazine? Ce ai spune să încerci rețeta de gogoși sărate?! Da! Sunt și gogoși sărate, nu doar dulci și umplute cu diferite creme sau dulcețuri. Iată cum se prepară și cât de ușor sunt gata! O să-ți cucerească papilele gustative!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ce-i drept, pe canicula care este afară, pofta de dulciuri, mai ales când vorbim despre cele cremoase, este din ce în ce mai scăzută. Nici cele mai desăvârșite gospodine nu mai stau pe căldura aceasta în bucătărie pentru a pregăti un desert în casă, care necesită și coacere la cuptor. Gogoșile sau clătitele rămâne preferate sezonului, așa că acum este timpu potrivit să încerci gogoșile sărate.

Citește și: Rețeta de gogoși de post. Cu ce ingredient poți înlocui oul

Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor

Citește și: Claude Ruiz-Picasso, fiul celebrului Pablo Picasso, a murit, la 76 de ani. Și-a dat în judecată tatăl când avea 22 de ani

Citește și: Radu Ille a ajuns la perfuzii: „Dragii mei, vă doresc sănătate”. Ce a pățit artistul de muzică populară

Rețetă de gogoși sărate. Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte călduț, 500 gr făină de grâu
  • 1 ou, 1 lingură de coniac
  • 1 linguriță mică de sare, apă călduță
  • Ulei de floarea soarelui

Rețetă de gogoși sărate. Mod de preparare

Dacă ești un fan al gogoșilor, știi deja modul de preparare în proporție de 90%, însă diferența este că de data aceasta, zahărul nu are ce căuta în compoziție. Iată cum se prepară pas cu pas!

Pentru început, zdrobește drojdia și amestec-o cu laptele călduț, apoi las-o la crescut timp de 10-15 minute, într-un loc cald. Adaugă apoi făina de grâu, oul, sarea și coniacul și frământă aluatul. Se adaugă treptat și apă călduță dacă este necesar. La final, se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la dospit, într-un loc cald, timp de aproximativ o jumătate de oră.

După ce aluatul a crescut suficient și și-a dublat volumul, pune mult ulei într-o oală mai adâncă și lasă-l să se încălzească. Când uleiul s-a încins, ia bucăți din aluat cu o lingură și pune-le în oală. Prăjește-le bine pe toate părțile, apoi scoate-le din oală și pune-le pe o farfurie tapetată cu un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Fă așa până când termini compoziția, iar apoi te poți bucura de gogoșile sărate, care pot fi servite cu brânză feta, bacon, ouă fierte sau iaurt. Poftă bună!

Sursă foto: freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton