Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars

.

Dacă ați copilărit în România, e greu de crezut că nu ați auzit până acum despre faimoasa rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars. Vorbim despre desertul copilăriei celor mai mulți dintre noi, un deliciu cu aromă de zahăr caramelizat, care va deveni imediat preferatul întregii familii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars. Grișul cu lapte este un desert extrem de simplu de făcut, dar delicios în egală măsură. De obicei, se servește aromat cu coajă de lămâie și cu dulceață de vișine sau de căpșuni pe deasupra. Există însă și varianta cu zahăr ars, care este incredibil de gustoasă, mai ales după ce e ținută la frigider.

Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars

Crema de zahăr ars este un desert adorat de majoritatea copiilor și nu numai, însă puțini știu că se poate face un preparat la fel de savuros fără ouă, doar cu griș și lapte. Nu aveți nevoie de ingrediente scumpe, iar procesul de preparare este unul cât se poate de simplu. Iată de ce aveți nevoie pentru a face un griș cu lapte și sirop de zahăr ars delicios!


Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș.

Citește și: Supă de roșii.

Citește și: Chec în trei culori.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie

Ingrediente

  • 4 căni cu lapte (1 litru de lapte)
  • 4 linguri rase de zahăr
  • 1 baton de vanilie sau zahăr vanilinat
  • coaja de la o lămâie rasă
  • coaja de la o portocală rasă
  • o cană de griș
  • o lingură de unt
  • 200 g zahăr pentru glazură
  • un praf de sare

Cum se face griș cu lapte și sirop de zahăr ars

Rețetă de griș cu lapte și sirop de zahăr ars. Se pune laptele pe foc împreună cu zahărul, zahărul vanilinat (sau esență ori baton de vanilie), după care se toarnă, încet-încet, cana de griș, amestecând încontinuu, pentru a nu se face cocoloașe sau a se prinde de fundul vasului. Adăugați sarea, coaja de portocală și de lămâie rasă, iar la final, lingurița de unt, care va da cremozitate amestecului.


Înainte de a pregăti grișul, topiți într-un vas zahărul, iar când s-a caramelizat, tapetați pereții vasului cu zahărul ars, așa cum se face pentru crema de zahăr ars, și lăsați să se răcească. După ce grișul este gata (compoziția e bine să fie mai moale), se toarnă fierbinte peste zaharul ars deja răcit. Se lasă preparatul până a doua zi la frigider, pentru ca grișul să se îmbibe de zahăr, după care se răstornă într-un alt vas. Este un deliciu!