Rețetă de halva de morcovi

 Ifrim Georgiana
.

Rețeta de halva de morcovi se prepară foarte simplu și face parte din bucătăria orientală. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest desert inedit. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Halvaua este o specialitate de cofetărie, iar rețeta este originară din India, Iran și Asia Centrală. În general, preparatul are la bază semințe de floarea soarelui măcinate și semințe de susan, însă poate fi făcut și cu morcovi, dovleci sau cartofi dulci.

Citește și: Plăcintă cu gutui. Rețetă de post, delicioasă și ușor de preparat

Citește și: Pizza pe blat de lipie. Cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza

Citește și: Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. O rețetă tradițională din Kenya

Citește și: Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană

Rețetă de halva de morcovi – Ingrediente

500 g morcovi

 50 g stafide

 6 bucati seminţe cardamom

 200 g zahăr

 100 g unt

 850 ml lapte

 1 lingura migdale prăjite

 1 lingura fistic prăjit

Rețetă de halva de morcovi – Mod de preparare

1. Morcovii se curăță și se dau prin răzătoare.

2. Într-o cratiță, se pun laptele, zahărul şi seminţele de cardamom sfărâmate, apoi se lasă pe foc pentru aproximativ un minut.

3. Ulterior, în compoziție se adaugă morcovii și se lasă la fiert pentru o oră, potrivit retete.unica.ro.

4. Untul topit se amestecă cu stafidele, apoi se toarnă peste morcovi, împreună cu migdalele și fisticul mărunțite bine.

5. Compoziția se mai lasă pe foc până se dezlipește de pe pereții vasului, apoi se pune într-o tavă și se lasă la răcit. După răcire, se taie în bucăți de dimensiuni egale.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton