Rețeta de halva de morcovi se prepară foarte simplu și face parte din bucătăria orientală. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest desert inedit. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Halvaua este o specialitate de cofetărie, iar rețeta este originară din India, Iran și Asia Centrală. În general, preparatul are la bază semințe de floarea soarelui măcinate și semințe de susan, însă poate fi făcut și cu morcovi, dovleci sau cartofi dulci.
Citește și: Plăcintă cu gutui. Rețetă de post, delicioasă și ușor de preparat
Citește și: Pizza pe blat de lipie. Cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza
Citește și: Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. O rețetă tradițională din Kenya
Citește și: Rețetă prăjitură Doina cu foi de napolitană
Rețetă de halva de morcovi – Ingrediente
500 g morcovi
50 g stafide
6 bucati seminţe cardamom
200 g zahăr
100 g unt
850 ml lapte
1 lingura migdale prăjite
1 lingura fistic prăjit
Rețetă de halva de morcovi – Mod de preparare
1. Morcovii se curăță și se dau prin răzătoare.
2. Într-o cratiță, se pun laptele, zahărul şi seminţele de cardamom sfărâmate, apoi se lasă pe foc pentru aproximativ un minut.
3. Ulterior, în compoziție se adaugă morcovii și se lasă la fiert pentru o oră, potrivit retete.unica.ro.
4. Untul topit se amestecă cu stafidele, apoi se toarnă peste morcovi, împreună cu migdalele și fisticul mărunțite bine.
5. Compoziția se mai lasă pe foc până se dezlipește de pe pereții vasului, apoi se pune într-o tavă și se lasă la răcit. După răcire, se taie în bucăți de dimensiuni egale.
Sursa foto: Freepik