Dacă ai rămas în pană de rețete, îți recomandăm o tocăniță delicioasă, inspirată din bucătăria spaniolă. Se prepară în câțiva pași simpli și este gata în mai puțin de jumătate de oră. Mai jos, regăsești ingredintele necesare și modul de preparare pentru huevos a la riojana. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Huevos a la riojana este un preparat specific bucătăriei spaniole și are la bază ingrediente precum cârnaţi picanţi, roșii dulci, cartofi rumeniţi şi ouă. Tocănița este destul de consistentă și poate fi consumată la prânz, fiind ideală pentru cei care nu au suficient timp să stea în bucătărie.
Citește și: Rețetă de tartine cu cașcaval
Citește și: Rețetă de halva de morcovi
Citește și: Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români
Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre'. Care este secretul gustului perfect
Rețetă de huevos a la riojana sau tocăniță spaniolă – Ingredinte
200 de grame de cârnaţi picanţi
100 ml de suc de roșii
4 cartofi
2 ouă
150 de grame de mazăre
30 ml de ulei de floarea soarelui
un praf de sare
Rețetă de huevos a la riojana sau tocăniță spaniolă – Mod de preparare
1. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe, apoi se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins.
2. Ulterior, adăugați sucul de roșii și cârnații picanți.
3. Lăsați câteva minute pe foc, apoi adăugați mazărea fiartă în prealabil, potrivit fanatik.ro.
4. Tigaia la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru o perioadă de 10-15 minute.
5. Când tocănița este aproape gata, se sparg ouăle deasupra și se mai lasă la cuptor pentru 5 minute.
Sursa foto: Freepik